Còmic

El drac i la bruixa, contats

Fal·lera Gironina publica un conte en format de còmic dibuixat per Quim Bou i Emma Umarola, amb el Beatusaure i la Bruixa de la Catedral com a protagonistes

El Beatus de Girona és, juntament amb el Tapís de la Creació, una de les peces més valuoses del romànic gironí. A diferència, però, del bell brodat medieval, el cèlebre manuscrit miniat –il·lustrat per la monja Ende– ha inspirat un dels personatges més estimats de la imatgeria festiva de la ciutat: el Beatusaure, un drac colossal que participa en cercaviles, seguicis i processons de la ciutat.

D’entre el ric bestiari de Girona, també destaca la Bruixa de la Catedral, inspirada en el seu cas en la llegenda de la ciutat i que, donat el seu aspecte més lúgubre, a vegades espanta els més petits de la casa.

Aquestes dues figures tan populars protagonitzen el nou conte il·lustrat publicat per Fal·lera Gironina, Els enigmes del Beatusaure i la Bruixa de la Catedral. Després de l’èxit del primer volum, S’ha perdut un capgròs, publicat per Fires fa dos anys i del qual es van esgotar tots els exemplars, ara l’entitat ha impulsat aquesta edició en format de còmic que narra les aventures d’aquests personatges encarregant la història a dos autors de renom com són el dibuixant Quim Bou i la il·lustradora Emma Pumarola , a partir del guió de la mateixa colla. La història, que està ambientada a la catedral, gira al voltant de dos nens que un bon dia es desperten i s’adonen que a Girona tothom dorm sota un encanteri.

Aquesta línia editorial encetada per Fal·lera Gironina vol promoure la difusió de la imatgeria local entre els infants. El còmic s’acompanya d’un quadern pedagògic d’enigmes per tal que els nens i les nenes participin del relat a través de la resolució de diferents misteris.

Presentació, avui

Avui, a les sis de la tarda, tindrà lloc la presentació del llibre, que es farà amb la presència dels seus protagonistes al soterrani de la catedral, tant per descobrir el llibre com per fer tallers i signar exemplars. Durant l’acte, el director del Museu de la Catedral, Joan Pinya, parlarà sobre el Beatus i descobrirà la relació d’aquesta imatgeria amb el llibre a través d’un facsímil que es podrà consultar.

El còmic es presenta dues setmanes abans de Sant Jordi i si algú el vol comprar ho podrà fer contactant amb la Fal·lera –que assaja al Mas Abella i té web – o dirigint-se a la parada que tindran a la plaça de Catalunya durant la mateixa festivitat del patró de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona