Espais de Poesia d'Alella incorpora aquest any les arts visuals per completar l'oferta de disciplines

La cita cultural de primavera a Alella, Espais de Poesia, ofereix enguany una programació que sobrepassa el llenguatge poètic, literari i musical de les dues edicions anteriors. S'hi incorporen, així, les arts visuals a través de l'exposició El signe poètic, de l'artista Abdó Martí, en què es presenta un programa iconogràfic compost per fotografies, objectes de deixalleries, fòssils, fustes, llibres, lletres, cotó fluix o agulles de cosir, materials que es converteixen en imatges i que plantegen associacions estranyes i enigmàtiques. La mostra es pot visitar fins al 16 de maig al centre d'art i creació de Can Manyé.

Dins la proposta cultural avui tindrà lloc el festival Poetes del Maresme, que reunirà set escriptors, tots ells amb una trajectòria representativa de diversos estils i formes d'afrontar la creació poètica. Entre la vintena d'activitats programades fins al 25 d'abril en diversos espais del municipi, no hi faltaran espectacles de poesia musicada, com ara el concert Lletres i música, que oferirà la Coral Polifònica Joia d'Alella al celler Alta Alella, o els ritmes de la Mediterrània de Mirna, que posaran melodies a les estrofes dels millors poetes catalans. Poetes que també són font d'inspiració d'altres propostes, com ara l'espectacle infantil Bon profit, Miquel, amb textos de Martí i Pol.

En el marc del festival es presentarà també el llibre Teixeixo cortines d'aire, guanyador del premi Alella a Maria Oleart 2009, de Roser Domènech. També es podrà veure dissabte que ve l'espectacle El vi en la poesia, del poeta i rapsode Eduard Miró, i el pianista i compositor Salvador Pané transportarà els assistents des de l'antic Egipte fins a l'actualitat pel fil conductor del món del vi. La programació del festival, que va començar dijous, inclourà també la tertúlia La filosofia a l'esquena, amb el poeta Josep Pedrals i el filòsof Abel Cutillas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.