Les editorials gironines, preparades per a la diada

Les editorials gironines ja fa dies que han fet els deures i tenen a punt les seves obres perquè avui llueixin a totes les parades d'aquesta cita ineludible que és el Dia del Llibre.

Edicions Vitel·la, amb seu a Bellcaire d'Empordà, destaca amb quatre novetats editorials d'allò més variades. En primer lloc, Maria Àngels Anglada. Poesia completa, un volum que compila tots els poemes que l'autora va voler publicar (en total, vuitanta-tres composicions). En segon lloc, Vint-i-cinc cementiris i dues tombes de les comarques gironines, a través del qual Judit Pujadó ha seleccionat i relatat amb imatges i paraules una sèrie de cementiris que, sigui per la bellesa patrimonial o pels personatges il·lustres que alberguen, tenen el seu interès. I en tercer lloc, L'extraordinària història d'en Fum, el gat que un dia va volar, un conte infantil que narra una història de coratge, d'amor i d'esperança, escrit per Maria Mercè Roca i il·lustrat per Anna Viñas. També cal esmentar l'opuscle Na Blanca, jueva de Girona (S.XIV), de Sílvia Planas, de la col·lecció Dones Il·lustres. Una altra editorial empordanesa, en aquest cas la figuerenca Brau Edicions, continua apostant per les seves guies visuals de flora i fauna, ara dels parcs dels Aiguamolls de l'Empordà, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Montnegre i els Ports. També, entre les novetats més destacades, hi ha La pedra seca, un llibre que fa una anàlisi històrica, funcional, paisatgística i de restauració de les construccions de pedra en sec; Ernest Lluch i l'economia de l'Empordà, de Joan Armangué, que és una anàlisi de l'evolució de l'estructura econòmica empordanesa des del segle XVIII fins als nostres dies; i la reedició d'Islàndia, l'illa secreta, de Xavier Moret (amb 50 pàgines més i actualitzades).

De la gironina Accent destaquen tres llibres: La ciutat de les finestres, segona novel·la de Pau Planas; La matinada clara, un poemari de Maria Cabrera amb il·lustracions de Maria Alcaraz; i Utopia, l'obra més destacable del brillant humanista anglès Thomas More, traduïda llatí per Joan Manuel del Pozo. I, finalment, del munt de novetats editorials de CCG Edicions destaquen Girona i jo, la tercera edició a cura de Pep Vila del celebrat llibre de Miquel de Palol; La bastida dels somnis. Vida i obra de Joan Vinyoli, de Pep Solà; Moments de Girona, de Joaquim Nadal; El rei nu. Una anàlisi dela (in)seguretat ciutadana, de Jaume Curbet; i Gironyades, llibre il·lustrat amb els haikus de Lola Ortega i les imatges invertides de Quim Cànoves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol