Santa Susanna ha de renunciar a la Fira Màgica 2010 perquè no té diners

L'Ajuntament defensa que no vol rebaixar-ne la qualitat i assegura que la tornarà a fer l'any vinent

«Ha estat una decisió difícil i molt meditada, però havíem de ser realistes i acceptar que amb la crisi econòmica no podíem tirar endavant una Fira Màgica com la que estem acostumats a organitzar.» La regidora de Fira i Festes, Carme Herédia (CiU), explica que la seva àrea ha estat treballant fins fa poques setmanes amb l'edició d'aquest any, però que l'evidència d'un pressupost que no es podia cobrir s'ha acabat imposant. «Hem reflexionat sobre si calia adaptar el model de la fira a un cost menor, per no haver de suspendre-la, però hem vist que durant deu anys el llistó ha estat molt alt i no hi volíem renunciar», comenta la regidora. En aquest sentit, Carme Herédia recorda que l'any passat la Fira Màgica va costat uns 80.000 euros, la majoria dels quals van haver de ser sufragats per les arques municipals.

Herédia considera que tant els veïns com els visitants de Santa Susanna «entendran aquest descans imposat per les circumstàncies» i que la fidelitat a la fira es mantindrà intacta fins a l'any vinent. Precisament, dins el procés de participació ciutadana en què viu immers el municipi des de fa més d'un any ja s'han començat a escoltar les primeres veus perquè s'organitzi aquest any alguna activitat vinculada al solstici d'estiu. L'any passat, les deu hores de meditació per la pau van tenir un èxit impressionant i no descartem recuperar ara algun muntatge vinculat a la meditació o a les teràpies naturals, però sempre com a activitat puntual i no pas com a Fira Màgica», assenyala la responsable de Fira i Festes. Amb vista a l'edició del 2011, Carme Herédia no es planteja gaires canvis respecte a anys anteriors.

Una cita de màgia i mística

La Fira Màgica de Santa Susanna va néixer l'any 2000 i es va convertir en una cita de referència de l'oferta cultural de la comarca durant el mes de juny. Des de la primera edició, els pilars de la trobada van ser la màgia, la recuperació de les tradicions i les teràpies alternatives. Durant aquests deu anys han trepitjat l'escenari de la masia de Can Ratés personatges de la mida dels mags Tamariz, Lari i Selvin; l'artista Pep Bou, Bufaplanetes i la formació de jazz La Vella Dixieland. El municipi no té sort amb la cultura, perquè fa dos anys va cedir l'organització del Festival Shakespeare a Mataró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Art de fa 12.000 anys al jaciment de Simanya Gran, a Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Matadepera
Música

Marco Mezquida inaugura l’Istiu de Castelló d’Empúries

Castelló d’Empúries
guardó

‘Maria CHOIR’, menció honorífica als premis S+T+ARTS

Barcelona
televisió

La majoria de pèrits conclouen que hi ha “diferències essencials” entre ‘OT’ i ’Eufòria’

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Una vintena de companyies passaran pel FITAG

GIRONA

La novel·la ‘Aterratge’ d’Eva Piquer guanya el Premi Literari ‘El Setè Cel’

salt
MÚSICA

Record d’ocupació en la vintena edició de l’(a)phònica

BANYOLES
món editorial

Joan Abellà deixarà Enciclopèdia Catalana al desembre

Barcelona
cultura

Mucha Muchacha i Los Voluble obren la 27a Fira Mediterrània, i posa el focus en la dissidència

Manresa