Música

Tornada d’autor

Concerts de Tornada de Bordils aposta per la cançó d’autor, amb Pi de la Serra, Cesk Freixas i Joina

El cicle inclourà tres concerts gratuïts i intimistes entre el 29 d’agost i el 6 de setembre

El cicle Concerts de Tornada de Bordils comença quan acaben molts festivals d’estiu i en la seva tercera edició aposta de manera decidida per la cançó d’autor més compromesa, amb dues de les veus més reconegudes del gènere a Catalunya, Quico Pi de la Serra i Cesk Freixas, als quals s’afegeix l’empordanesa Joina –un nom extensible també a la seva banda, 100% femenina–, amb el seu rap conscienciat i de forta càrrega feminista, que va debutar a finals de l’any passat amb el disc Companyes . Aquests tres concerts gratuïts i intimistes tindran lloc entre el 29 d’agost i el 6 de setembre davant l’església de Bordils (21h) i estan organitzats per l’Ajuntament i la revista digital sobre música La Tornada . De fet, el nom del cicle juga tant amb el nom de la revista com amb el fet que, per la seva situació en el calendari, “vol fer més fàcil la tornada a la feina, a l’escola i a les obligacions”. L’encarregat d’obrir el cicle, el dijous 29 d’agost, serà l’històric cantautor Quico Pi de la Serra, que hi actuarà acompanyat a l’harmònica per Joan Pau Cumellas, per presentar Dues tasses, el seu 22è disc. Amb més de mig segle de trajectòria artística, aquest músic de 77 anys es manté irreductible en la seva apologia permanent del blues, amb bones dosis d’humor i mala llet.

El cicle continuarà el dijous 5 de setembre amb l’actuació de Joina Canyet (Biure d’Empordà, 1996), o simplement Joina, pianista de formació clàssica i ara rapera, acompanyada per Marina Tomàs (guitarra i veus), Abril Saurí (bateria, percussió i veus), Ana Cruz (baix) i Haizea Martiartu (saxo).

El divendres 6 de setembre tancarà el cicle Cesk Freixas, que hi presentarà Festa major, un disc que té com a fil conductor la simbologia festiva tradicional, sense oblidar mai la crítica política i social consubstancial a l’obra de Freixas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda