Arts escèniques

De l’escenari a la pantalla

Presenten al Fitag el projecte audiovisual ‘Pecats i mortals’, una sèrie oberta als intèrprets no professionals, que constarà de vuit episodis pendents de rodatge

El grup teatral Increixendo ha rodat l’episodi de presentació

Tens coneixements tècnics de l’àmbit audiovisual i no trobes la forma d’aplicar-los? Ets intèrpret i voldries mostrar el teu talent en una futura sèrie de ficció en català que es rodarà a les comarques gironines? Sembla un anunci, i ho és, però la millor manera de vendre-ho és veient el programa pilot de mostra que ja ha rodat el realitzador i guionista Joan Roura i que avui es presenta a la Casa de Cultura en el marc del festival Fitag.

Aquest programa pilot parteix de deu seqüències triades aleatòriament de la bíblia general de la sèrie, localitzades a Sant Pol de Mar, Sant Gregori i la vall de Llémena, i ha comptat amb la interpretació de diversos actors i actrius del grup de teatre Increixendo, a més de la col·laboració d’altres components de diferents grups i escoles de teatre de les comarques gironines. Es tracta d’una mena de “targeta de presentació” d’aquesta sèrie en projecte titulada Pecats i mortals. O com també defineix el seu impulsor, el realitzador i guionista Joan Roura (Kinema Girona Produccions), “és en realitat un tràiler llarg” amb el qual tothom se’n podrà fer una idea. És un programa pilot de mostra amb el qual, com explica, “ens hem posat a prova, com a primera experiència per avaluar l’organització, el pla de treball i la futura continuïtat de la sèrie local”.

Per tirar endavant aquest projecte, pel qual es demanarà sobretot “compromís”, es requeriran una trentena de persones en total, tant pel que fa a l’apartat tècnic com a l’artístic.

Plataforma pràctica

“L’actual oferta de practicants i estudiants en l’entorn de la producció audiovisual ens ha animat a desenvolupar aquest projecte, amb la intenció de promocionar els participants en unes pràctiques que poden donar l’oportunitat de treballar en un projecte real i que pugui ser difós, aprofitant els diversos canals de comunicació actuals. També una plataforma per donar a conèixer nous valors de la interpretació, la producció i la direcció escènica”, hi afegeix Roura.

L’argument de la sèrie tracta, a l’estil Gent del barri, d’històries corals i quotidianes que passen a la vida de qualsevol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA