Música

El comiat dels gegants

Joan Dausà encara el comiat de la gira ‘Ara som gegants’, que el portarà a actuar en dos concerts a l’Auditori de Girona la setmana que ve, dins del Temporada Alta

Al gener clourà la gira i després es posarà davant del piano per concebre un nou disc pel 2021

Joan Dausà viu el moment més dolç de la seva prolífica carrera musical. Però, com passa amb tot artista, Dausà ha anunciat una aturada als escenaris catalans fins a mitjan 2021. Un temps “necessari per agafar aire” i per preparar les cançons que formaran part del nou disc d’estudi, que serà el quart de la seva carrera.

Abans d’aquesta aturada anunciada, s’acomiadarà temporalment amb una gira intensa que, des d’ahir, quan va actuar a Lleida, el portarà als teatres auditori de Girona –dies 15 (entrades exhaurides) i 16 de novembre, en el marc del Temporada Alta –, Reus, Sant Cugat, Mataró, Alacant i València, la mena de recintes que “l’han vist créixer”.

Aquests últims concerts, els encara “amb molta alegria” perquè, com declara Dausà: “Aquesta gira d’Ara som gegants no ha deixat de sorprendre’ns, fer-nos feliços i portar-nos nous públics. La família ha crescut i això és motiu de celebració!”

La veritat és que les xifres esborronen. Des de l’aparició d’aquest treball discogràfic (Promo Arts, 2018) hi ha hagut un abans i un després en la seva carrera musical. Prop de seixanta concerts, amb nits històriques per recordar, com ara el concert de presentació al Tibidabo, el del Festival de Cap Roig i el de l’Strenes de Girona a les escales de la catedral.

La premsa especialitzada també ha reconegut el disc i l’artista amb els premis Enderrock 2018 com a millor artista i del públic al millor disc de cançó de l’any. Els premis Soundie també han reconegut La gran eufòria com el millor videoclip del 2018.

Per tot això el comiat serà sonat, encara que Joan Dausà matisa que “no és tant”, perquè al gener serà l’últim dels concerts programats (a Sant Cugat, l’11 de gener) i després un any per “oxigenar-se”. Ell i el públic. Perquè com explica: “Som un país petit i va bé sorprendre’s i deixar-se sorprendre. El guaret sempre és bo!”

Pel que fa a aquest descans, que és per continuar treballant i compondre un nou treball, Dausà no avança gaire, bàsicament perquè com explica ell s’inspira deixant-se emportar davant del piano: “No tinc res pensat, no soc gens racional i em deixo endur per la intuïció.” Una intuïció que li diu que seguirà amb una línia continuista amb Ara som gegants: “No sé què en sortirà. Confio que tot es posi a lloc i deixar-me sorprendre pel que sortirà.” Fins ara, li ha sortit bé.

Versió ‘gegantina’

Ahir va publicar-se a les xarxes la nova versió “més lluminosa i vital” del videoclip d’ Ara som gegants , en què apareixen, entre altres cares conegudes, Joan Maria Pou i Agnès Marquès, l’actriu Elisabet Casanovas i Santi Millán. Una demostració, com bé diu l’artista, que una mateixa història pot tenir dos vessants diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona