Art

Vila i Puig, a judici per l’art

El jutjat d’Osca ha decidit obrir judici oral contra els exconsellers de Cultura Santi Vila i Lluís Puig, acusats d’un delicte de desobediència per no haver lliurat a Aragó les 44 peces de Sixena del Museu de Lleida, tot i l’ordre judicial de fer-ho.

El magistrat imposa una fiança de 216.000 euros a Vila i de 88.000 euros a Puig per “garantir” les “possibles responsabilitats” que els puguin imposar. També estableix que la vista es farà en un jutjat penal i no a l’Audiència d’Osca.

Tant la fiscalia com l’acusació particular sol·liciten que els dos exconsellers assumeixin els costos del trasllat de les 44 obres del Museu de Lleida fins al monestir de Sixena, un import que demanen que aporti el govern aragonès.

A banda d’assumir aquestes despeses, la fiscalia sol·licita dos anys d’inhabilitació i una multa de 6.138 euros a cadascun per un delicte de desobediència, i l’acusació particular, representada per l’Ajuntament de Vilanova de Sixena, sol·licita onze mesos de presó, 162.000 euros de multa i dos anys i nou mesos d’inhabilitació de càrrec públic per a Santi Vila i una multa de 66.000 euros i dos anys d’inhabilitació per al seu successor, Lluís Puig. A més de la desobediència, l’acusació particular també acusa l’exconseller Vila d’un possible delicte d’usurpació d’atribucions judicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda