Arenys de mar

Energia compartida entre el Museu Mollfulleda i el de Cercs

El Museu Mollfulleda de Mineralogia ofereix una coincidència insòlita entre una uraninita de la col·lecció Mollfulleda i carbó de les mines de Cercs. Dins del projecte Coincidències insòlites s'ha creat l'exposició Carbó i urani, energia. Amb la participació del Museu de les Mines de Cercs, la proposta posa de manifest que bona part de l'energia que consumim encara prové de minerals com l'uraninita o el carbó, recursos d'alta toxicitat i no renovables.

El Museu Mollfulleda de Mineralogia aporta a aquesta coincidència insòlita un exemplar d'uraninita, una de les peces més antigues del seu fons. Per la seva banda, el Museu de les Mines de Cercs, dedicat monogràficament al carbó, dóna a conèixer les estretes relacions entre aquest combustible i l'entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l'Alt Berguedà. Carbó i urani, energia es pot visitar fins al 13 de juny. Posteriorment, l'exposició es traslladarà al Museu de les Mines de Cercs, on es podrà veure de l'1 de juliol al 15 de setembre. El Museu Mollfulleda exposa gairebé la totalitat de la mineralogia catalana, des dels jaciments més antics fins als trobats recentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín