cultura

La Sala Muntaner presenta «Alopexidin», el debut com a autor de Xavier Pujolràs

L'actor Xavier Pujolràs, molt vinculat a les produccions de cabaret literari de Xavier Albertí i Lluïsa Cunillé, debuta com a autor a Barcelona. Des de demà i fins al 4 de juliol representa la seva primera comèdia, Alopexidin, que interpreta amb la seva companyia d'amics i actors habitual: 4 Produccions. L'actor, que va començar a escriure obres de teatre per trobar peces en què apareguessin sis homes (la companyia està formada per sis nois), planteja ara fer el primer text per a un altre grup, que no l'obligui a donar paper a sis personatges. Ara, però, a Alopexidin, imagina les tensions d'un laboratori farmacèutic que busca la fórmula per frenar la caiguda del cabell. L'arribada d'un sisè treballador portarà els altres cinc a pressionar-lo perquè no se senti integrat. Temen que la seva arribada implicarà el comiat d'algú altre.

Pujolràs va pensar que es podria fer una comèdia, «era el que em demanava el cos» feia un any i mig, en què caricaturitzés la rutina laboral d'uns investigadors que temen perdre el seu lloc de treball. La rutina fa estúpid el treballador que deixa de pensar com s'ha de fer la labor diària. Per la inseguretat de perdre el lloc de treball, faran accions d'assetjament laboral al nouvingut (el mateix Pujolràs). L'autor va aprofitar històries viscudes o explicades durant la seva etapa d'infermer de torn de nit en un hospital de Barcelona, que no va voler revelar.

4 Produccions és un grup d'amics de la Cellera de Ter, que assagen en una nau del municipi. Fan teatre junts des de fa anys i van decidir constituir-se com a companyia arran de l'estrena de The Backroom al Versus, on Pujolràs s'estrenaria també com a director. Gerard Ausellé, Xavi Ausellé, Carles Cors, Jordi Garangou, Jordi Puig i Pujolràs formen part de la companyia. Tots, excepte l'autor, alternen la professió teatral amb altres carreres professionals. L'obra es va estrenar al Festival Temporada Alta de la tardor passada. A diferència dels anteriors textos, han trobat molt bona recepció dels programadors: «El fet de ser una comèdia ho ha facilitat molt», se sorprèn el director. Per això, Pujolràs considera que, ara, les programacions demanen peces divertides, que allunyin l'espectador dels patiments diaris. 4 Produccions confia que també es prodiguin les contractacions d'actuacions arran de la temporada a la Muntaner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU
música

Cala Vento versiona ‘Pau’ d’Els Pets en el seu vintè aniversari

girona
cinema

Nous membres d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català

barcelona