cultura

Ramon Amigó i Josep Santesmases guanyen les beques Montoliu i Agustí

Les atorga la Diputació a la recerca històrica i cultural

El prestigiós i veterà expert en toponímia i onomàstica continua en forma, tal com ho confirma la concessió de la XXX Beca Manuel de Montoliu, que la Diputació atorga a un treball d'investigació filològica, de crítica literària o de literatura catalana.

Ramon Amigó Anglès (Reus, 1925) l'ha guanyat per la seva proposta de treball Toponomàstica de l'antic terme de Tamarit del Mar, que se centra en la recopilació de noms de persona i de llocs d'aquest antic terme municipal annexionat a Tarragona l'any 1950.

La XIII Beca Antoni Agustí (treball inèdit d'investigació històrica referit a les comarques de Tarragona) ha anat a les mans de Josep Santesmases Ollé (Vila-rodona, 1951), per la seva proposta de treball Espai, demografia, Església i poder. Vila-rodona al segle XVIII, en què proposa estudiar la progressió demogràfica, social i política del municipi durant aquest període, així com l'evolució del pensament i els fets singulars de l'entorn. La dotació d'aquestes beques és de 6.000 euros cadascuna, que es paguen en dues fases: la meitat en el moment de ser atorgada la beca i, la resta, en presentar el treball definitiu, un cop aprovat per la Diputació. El treball s'ha de lliurar en el termini màxim de dos anys des de la concessió.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va presidir ahir l'acte de lliurament de les beques, acompanyat del vicepresident de la institució intercomarcal i diputat responsable de l'àrea de Cultura, Albert Vallvé.

Els dos guanyadors de les beques van agrair a la Diputació el suport a la cultura i a la història local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.