cultura

Xelva prepara per al cap de setmana el Raval Cultural

Hi ha activitats plàstiques, lúdiques, culturals i cíviques programades per al 19 i el 20 de juny a la localitat

Els diversos indrets i estances existents al terme municipal d'aquesta localitat de la comarca dels Serrans, acolliran exposicions plàstiques i escultòriques de gran volada, dins d'aquesta programació cultural que la vila té pensada desenvolupar durant el cap de setmana del 19 i el 20 de juny.

D'aquesta manera, al programa Raval Interior, hi ha prevista l'exposició de treballs plàstics de Joost Gerritsen, en la ermita de Santa Creu, mentre les escultures d'Arturo González Palacios, s'hi muntaran a l'ermita dels Desemparats.

D'aquesta manera, el programa Raval Cultural, preveu un mercat medieval al nucli antic de Xelva, un sopar popular i l'actuació d'una coral de Gospell a la plaça de la Santa Creu, la nit de dissabte 19 de juny.

Per a diumenge hi ha prevista una xarrada sobre heràldica a l'Ermita de la Santa Creu i el desenvolupament del segon concurs de coques típiques xelvanes i degustació. També hi ha ball de cabuts com a cloenda del mercat medieval en la vesprada de diumenge.

Les activitats es clouran dimecres 23 de juny amb la Nit de Sant Joan, en la qual s'hi recomana anar vestit de blanc i portar un ciri per poder intervenir en l'acte previst, organitzat per l'Ajuntament de la vila, amb la col·laboració de l'Associació La Fènix Troiana, les ames de casa i els veïns del Barri del Raval.

La comarca s'hi mou

E.C

D'un temps ençà, hi ha pobles, viles i llogarets de la comarca dels Serrans, que han decidit donar batalla a l'oblit a base de propostes culturals i lúdiques, formadores i formatives, turístiques, gastronòmiques i de descoberta. Xulella presenta el seu llibre sobre els darrers cinquanta anys, mentre el Villar acull una trobada d'associacions culturals que farà de lligassa d'ara endavant. Xelva proposa cultura i més cultura, de la mà de l'Associació La Fènix Troiana i no podem oblidar la tasca que desenvolupa el museu d'Ares dels Oms, les mogudes que prepara l'Associació Las Alcublas, les propostes teatrals del grup comarcal Alsa, o les reivindicacions ecològiques que fan Ecologistes en Acció de la Serrania. Davant l'oblit institucional autonòmic, la comarca i els seus habitants, han decidit encetar una nova actitud per a capejar el silenci. /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia