Cinema

Canes tria Ozon, Trueba i ‘Josep’

El festival fa públics els 56 títols d’una edició no presencial per la pandèmia

La selecció inclou pel·lícules d’Anderson, McQueen, Kawase i Vinterberg

La coproducció francesa i catalana Josep , sobre el dibuixant català Josep Bartolí, que es va exiliar el 1939, és un dels 56 títols seleccionats pel Festival de Canes, al costat dels darrers films de cineastes habituals a La Croisette com el nord-americà Wes Anderson (amb el film animat The french dispatch), el francès François Ozon (Été), la japonesa Naomi Kawase (True mothers), el danès Thomas Vinterberg (Another round), el coreà Im Sang-soo (Heaven: To the land of happiness) o el britànic Steve McQueen (amb dos títols, Lovers rock i Mangrove). La selecció de Canes inclou també la darrera pel·lícula de Fernando Trueba, El olvido que seremos, basat en el llibre homònim de l’escriptor colombià Héctor Abad Faciolince sobre la vida i l’assassinat del seu pare.

La 73a edició del festival de cinema més important del món no serà presencial, a causa de la crisi del coronavirus. Després d’ajornaments i uns mesos d’incertesa, el festival ha optat per ajuntar les diferents seccions oficials (competició, fora de concurs i Un certain regard) en una llista que es beneficiarà del prestigiós segell del certamen de la costa Blava, Cannes 2020. El festival donarà suport a aquests films en les estrenes en sales i podran participar en les seccions oficials d’altres festivals que es pugui celebrar.

Viggo Mortensen

Entre els 56 títols, seleccionats entre la xifra rècord de 2.067 films presentats, hi ha les òperes primes dirigides per actors com Viggo Mortensen (Falling), Nicolas Maury (Garçon Chiffon) i Laurent Laffite (L’origine du monde). ADN de Maïwenn; la producció de Pixar Soul, de Peter Docter; el film d’episodis Septet: the story of Hong Kong, que inclou Johnnie To entre els directors, i The real thing, del japonès Kôji Fukada, són altres títols d’una selecció amb molts noms poc coneguts i una àmplia representació de països europeus, asiàtics i americans. També hi ha dues pel·lícules algerianes i 21 títols són produccions franceses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona