cultura

El monestir de Poblet, «únic al món», obre les portes de la nova hostatgeria

La construcció del recinte s'ha allargat més de cinc anys i ha suposat una inversió global de 7,6 milions d'euros

Les obres de construcció de la nova hostatgeria del monestir de Santa Maria de Poblet han aconseguit, per fi, superar tots els entrebancs i ara com ara aquest espai ja està preparat per allotjar els primers usuaris, que arribaran la setmana que ve. Ho va confirmar el president de la Generalitat, José Montilla, que ahir va ser a l'acte d'inauguració juntament amb la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor. Tots dos es van passejar per aquestes instal·lacions flanquejats per un ampli seguici representatiu de la comunitat cistercenca, amb el pare abat del monestir de Poblet, Josep Alegre, al capdavant, a més de representants polítics i civils del territori.

Amb l'obertura definitiva de l'hostatgeria es tanca un llarg termini en què els treballs de construcció i adequació han quedat encallats més de cinc anys. El pare abat va destacar la rellevància del cenobi cistercenc, «únic en el món» per l'arquitectura, com a palau i tomba de reis, per la comunitat monàstica i el paratge natural, i per això defensava l'«encert» de l'obra tant pel que suposarà per al monestir com per a Catalunya.

L'equipament, que es va començar a construir l'any 2002, és annex a l'ermita de Santa Caterina (datada del s.XII) i s'ha construït a l'antiga bosseria –edifici destinat a tasques administratives–, del qual se n'ha conservat la façana, i les dependències interiors són completament noves. El president de la Generalitat, José Montilla, es va referir a l'obra com un «equipament de primer nivell» durant la construcció del qual s'ha tingut «sensibilitat» per adequar-lo a l'entorn. L'hostatgeria té 42 habitacions dobles i tres suites i disposa d'una sala multifuncional a la planta baixa amb capacitat per a un centenar de persones, un menjador, una cuina i diverses terrasses a l'exterior, amb vistes al monestir mateix i a tota la comarca. Alegre va voler destacar que una hostatgeria «no és cap hotel» i que «no serveix per guanyar diners» sinó que és un espai per «respirar valors» com són el silenci, l'acollida, el descans, dels quals «la societat està urgentment necessitada».

La construcció de l'hostatgeria ha costat 7,6 milions d'euros –amb una inversió inicial de 6,6 milions per a l'edifici i un altre d'addicional per a la millora de l'entorn– finançats pel Ministeri d'Habitatge, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Va ser precisament la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, que va destacar l'«esforç inversor» per construir aquest edifici, que ha estat fet amb pedra de la Floresta, característica d'aquest entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona