Arts escèniques

Ballar amb els fantasmes

Lali Ayguadé coreografia les pors i Sol Picó, el fracàs d’una corista en el Temporada Alta

Sol Picó debuta cantant i dient text mentre balla en una peça de ficció que recull testimonis reals

Lali Ayguadé tanca la trilogia sobre la identitat amb Hidden. S’havia d’estrenar en la marató per a programadors d’aquest cap de setmana que el tancament dels teatres per la Covid ha impedit fer. Sí que es podrà veure en la programació a distància del Temporada Alta. Per la seva banda, Sol Picó sí que podrà fer la funció anul·lada de Malditas plumas en el festival (el 8 de desembre al Canal). Les dues coreògrafes indaguen en la dansa teatre i els interessa mostrar els fantasmes. Ayguadé imagina el retorn a la casa familiar, on reapareixen les pors, mentre que Sol Picó recús històries reals en una ficció en què es mostra una ballarina que anava per a vedet protagonista i va haver de conformar-se a ser una corista més del fons.

Hidden no es pot veure, ara, en directe però sí que té dates previstes al TNC el mes de març vinent a la Sala Tallers. Ayguadé tanca la seva trilogia sobre la identitat, que va arrencar amb Kokoro (2015), en què indagava sobre la transformació, i va continuar amb iU an Mi (2017), en què retratava un funeral per parlar de la mort. La intenció de la ballarina i coreògrafa era centrar a Barcelona un treball amb un equip estable, i per això va idear el format de trilogia. El dramaturg Jordi Oriol ha estat un dels pals de paller, com també els ballarins Anna Calsina i Diego Sinniger. En la peça, Ayguadé acull l’actor físic Piero Steiner i la compositora Fanny Thollot (amb els qui havia treballat a Bèsties, dels Baró d’Evel). També la veu de Joana Gomila s’integra a la peça (una artista “que té inquietud per totes les disciplines”, comenta la coreògrafa amb qui va crear Sa mateixa). Ayguadé construeix les coreografies a partir de les identitats de cada artista, procurant destacar les diferències entre ells, fent-los confluir en un trama concreta però que, de seguida, divaga en somnis, en situacions oníriques, surrealistes.

Sol Picó debuta interpretant text i cantant a escena, acompanyada del músic i performer Pere Jou. Després de parlar amb La Maña (“d’Aragó a Alcoi”, deia divertida ahir Sol Picó en la roda de premsa virtual) i amb altres artistes del món de la revista, ha construït un quadre en què es retraten els conflictes en aquest món d’aparent diversió i exuberància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri