cultura

La programació de música al carrer de l'estiu a Escaldes-Engordany canvia d'escenari

El cicle de concerts de música al carrer i gratuïts que se celebra cada any a Escaldes-Engordany canvia aquest any d'escenari. Es trasllada a les places Coprínceps i Creu Blanca, segons va explicar ahir la consellera de Turisme, Mabel Mateu, que va presentar la programació.

Com cada any, el tret de sortida d'aquests cicles és el Jazz al carrer, que tindrà lloc del 12 al 16 de juliol cada dia, a les set de la tarda, a la plaça Coprínceps, i amb una doble sessió el dijous 15 de juliol a les deu de la nit.

El Quintet Jazz, una formació integrada per cinc joves músics del país, serà l'encarregat d'obrir el cicle de jazz el 12 de juliol.

El 13 de juliol serà el torn de Francesc Capella 7tet, que, com el seu nom indica, està format per set músics, que ens oferiran una sèrie de composicions de jazz original, obertes a la improvisació d'un conjunt de grans solistes.

Pep Poblet, que va decidir emprendre un viatge dins el món de l'smooth jazz amb Xavi Ibañez (productor), arriba a Escaldes-Engordany el 14 de juliol.

Després de col·laborar en projectes com la Vella Dixieland o la Fundació Tony Manero, Marian Barahona Quintet homenatja cantants com ara Billie Holiday o Ella Fitzgerald bevent de les fonts del blues, el swing i el bebop. Actuaran el proper 15 de juliol a les 19.00 h i a les 22.00 h.

La banda encarregada de tancar aquest cicle serà The Big Jamboree, que torna a l'escenari escaldenc el proper 16 de juliol. El seu repertori inclou composicions pròpies i arranjaments de la banda amb versions de temes dels anys 1940 i 1950 d'artistes importants.

Músiques del món

A més, cada dimecres i dijous d'agost, hi ha el cicle Músiques del Món, a la plaça Copríncep, amb concerts de samba, el jazz, el country, el dixie, el son cubà o el soul.

Hi actuaran Laboratorio de Samba (4 d'agost), Sandy River Jazz Band (5 d'agost), Amos Moses, que oferirà el country més fresc i sense complexos (11 d'agost), Small River Dixie (12 d'agost), Barcelona Bluegrass Band (18 d'agost), Los Promiscuos del Son (19 d'agost), el duo Zipi-Zape (25 d'agost) i Aretha Franklin, que tancarà el cicle el dijous 26 d'agost.

Música clàssica

La nota més clàssica dels cicles de música al carrer arriba amb Clau de Sol cada dilluns i dimarts del mes d'agost, a la plaça Creu Blanca, a partir de les set de la tarda. Hi actuarà el quartet de flautes François Devienne, el duo de violoncel Jordi i Daniel Claret, el quartet de corda Sound Boulevard, o els solistes de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (JONCA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia