cultura

Capella de Ministrers obrirà el Festival de Música Antiga de Peníscola amb un programa inspirat en «Tirant lo Blanch»

El rescat de la música històrica valenciana constitueix la línia principal de la present edició del festival que compleix 25 anys

El XV Festival de Música Antiga de Peníscola s'inaugurarà el 2 d'agost, com és tradicional, amb un espectacle piromusical a càrrec de la Pirotècnia Tomás de Benicarló que enguany utilitzarà peces musicals d'Alessandro Scarlatti (Itàlia, 1660-1725).

L'endemà arrancarà amb les sessions en el castell del papa Luna i ho farà de la mà de Capella de Ministrers, que oferirà un programa de música medieval i renaixentista titulat Els viatges de Tirant lo Blanch, inspirat en l'obra literària de Joanot Martorell, que reuneix obres procedents de diversos cançoners dels segles XV i XVI. Per a l'ocasió, la formació de Carles Magraner comptarà amb la col·laboració d'instrumentistes de Grècia i el nord d'Àfrica.

Posteriorment, hi actuarà el grup Harmonia del Parnàs, que oferirà la primera interpretació en temps moderns de l'òpera barroca El mayor triunfo de la mayor guerra, de Manuel Ferreira, autor que va passar part important de la seua vida a València, com a resultat de la tasca d'investigació que du a terme en l'actualitat la directora del grup, Marian Rosa Montagut.

Per la seua banda, el grup vocal La Colombina cantarà peces d'arrel valenciana concebudes per a la diversió dels cortesans, de Mateo Flecha, autor que va treballar en la cort del duc de Calàbria i de qui recentment s'ha trobat documentació inèdita.

Amb aquesta programació, el festival posa enguany l'accent en la música valenciana, si bé no renuncia al seu vessant internacional. Així, el contratenor Carlos Mena abordarà un programa que reuneix obres de Purcell, Do·land, Locke i Bevin. El barroc alemany, italià i francés, també hi estarà present gràcies a les propostes d'Ensemble Estampes i Allegoria Ensemble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia