Arts escèniques

Riure per viure

El Circ Cric celebra 40 anys de vida impulsant una fundació que aplegarà natura i pallassos a Sant Esteve de Palautordera

El curs engega amb la Trobada Universos Ambulants, pel poble el cap de setmana vinent

La pandèmia ha demostrat que riure és imprescindible per viure, va sentenciar ahir Montserrat Trias, codirectora del Festival Circ Cric , l’onzena edició del qual començarà el 24 d’abril i s’allargarà fins al 4 de juliol. Per Sant Jordi se celebraran els 40 anys de la primera actuació al parc Central de Mataró de la companyia, establerta fa alguns anys a Sant Esteve de Palautordera. Aquest any no podran tampoc convidar les escoles per a les sessions de circ i natura d’entre setmana, però sí que s’atreveixen a anar obrint el cartell amb muntatges del mateix Cric. Es confia que, a mesura que es vagin reduint els índexs de contagi i augmenti el percentatge de vacunats, hi podran anar accedint companyies de pallasses i concerts amb més capacitat. El festival de pallasses es mantindrà per a la tardor vinent (ja es va desplaçar l’any passat).

Com ja va avançar aquest diari l’octubre passat, l’objectiu del Cric per al 2022 és poder constituir una fundació que garanteixi una continuïtat al centre de creació, convertint-lo en un espai d’investigació, producció i exhibició. Per ara, va comentar Trias, fa poc s’ha declarat el Cric una entitat d’utilitat pública. A hores d’ara, es busca un patronat que ajudi a consolidar aliances públiques i privades per garantir el funcionament d’una estructura tècnica que vindrà regida per un consell artístic en què hi haurà els membres del Cric i altres artistes, còmplices habituals d’aquestes aventures.

Tortell Poltrona serà cada dissabte a la tarda amb el Què bèstia! a la vela del Cric, fins al 3 de juliol. Els diumenges es presentarà Catacric.40, un espectacle amb música en directe, dirigit per Jordi Aspa, d’Escarlata Circus. L’espectacle inclou els pallassos i músics Tortell Poltrona, Titat (Montserrat Trias), Bobas (Boris Ribas), Luara Mateu, Brunette Bros (Lisa Madsen, Maria Solà i Luca Tapino) i els acròbates Asvin López, Toni Gutiérrez, Marina Benites, Fernando Melki i Fifi Rossenblat.

Els vespres de divendres es programarà un espectacle laboratori gastronòmic, Brins de safrà, adreçat als més joves, amb Luara Mateu i Joan Grivé. Es vol alternar la comicitat quotidiana (Grivé és el comunicador SirJoan2 a les xarxes) amb un sofà i petites accions de circ.

Escalfant motors

Com a preàmbul, el pròxim cap de setmana es programa al municipi la Trobada Universos Ambulants , una iniciativa organitzada per l’Associació d’Empreses de Circ de Creació amb la voluntat de promoure un punt de trobada entre els creadors de circ i el seu públic, poder continuar construint comunitat i reivindicar la seguretat i essencialitat de la cultura. En aquest sentit, Universos Ambulants presenta la primera trobada de carpes i espais escènics en una primera edició que pretén ser l’inici d’un festival itinerant que realitzarà futures edicions en altres territoris de l’Estat.

LA XIFRA

10.000
alumnes
es convocaven, fins al 2019, en les sessions de natura i circ, abans de la Covid. Ara, esperen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda