Altres

Un cop a la cultura

Un estudi revela que hi haurà menys música en directe a les festes majors

Tot i les dades positives per la predisposició dels ajuntaments a tornar a celebrar festes majors després d’un 2020 dramàtic, hi haurà menys contractació de música en directe. Segons un estudi realitzat per Ferran Blanch, cap de màrqueting d’Esade, es confirma que aquest estiu hi haurà festes majors al 93% dels ajuntaments catalans amb més de 500 habitants, però es farà reduint la contractació de grups, que seran “mes petits i de caràcter local”.

Aquestes dades surten de l’informe La repercussió econòmica de la cancel·lació de les festes majors en el col·lectiu ARC, signat pels economistes Ferran Blanch i Òscar Cesena, que ahir es va presentar a la primera jornada Programacions segures en temps de pandèmia, adreçades sobretot a tècnics de cultura i de festes, programadors musicals, regidors i periodistes. Tindran lloc fins divendres a a Casa Seat, conduïdes per la periodista Cristina Puig. Organitzades per l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (Arc), s’hi tractaran temàtiques com l’economia i la programació a les festes majors, s’hi presentarà com ha de ser una festa major segura, s’explicaran experiències, casos d’èxit i el nou model de contracte públic i donaran veu a diversos artistes que han estat treballant aquest estiu, com Buhos, Gemma Humet i Lluis Gavaldà. Una acció informativa que s’acompanya d’una campanya contundent protagonitzada per Suu, Els Amics de les Arts, Beth, Delafé, Adrià Salas de La Pegatina, Paula Valls i Pol Fuentes.

Concretament, amb l’informe presentat ahir, tot i les dades positives per la predisposició dels ajuntaments a fer les festes majors i programacions musicals, el cert és que només el 38,6% del pressupost de la festa major es destinarà a la contractació de grups de música. En xifres això comportarà al voltant d’una despesa aproximada d’uns 16 milions d’euros, encara que el pressupost dedicat a la contractació de grups musicals per a aquest any sigui de 41,3 milions. Un fet contradictori, si es té en compte que els Ajuntaments asseguren, segons l’enquesta realitzada a responsables de diferents consistoris, que la programació musical “és dels actes més importants de la festa major, dels que més públic atrau d’altres municipis i dels que més impacte econòmic genera”.

Aquest any la contract-ació mitjana de grups de música a una festa major serà tan sols de 5,28 euros i la dada més alarmant pel sector és que la despesa mitjana per habitant en contractació de grups de música serà només de 2,07 euros. Amb aquestes dades queda palès que, tot i les dades a la baixa, els ajuntaments continuen sent el principal promotor de música del país.

LA XIFRA

16
milions d’euros d’un pressupost previst de 41,3 són els que es dedicaran a la contractació musical.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA