Cultura

Notable presència catalana a Sant Sebastià

La 58a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, que se celebrarà del 17 al 25 de setembre, comptarà amb quatre produccions catalanes com a candidates a la Concha d'Or: es tracta d'El gran Vázquez, d'Óscar Aibar; Pa negre, d'Agustí Villaronga; Aita, de José María de Orbe, i Elisa K, de Judith Colell i Jordi Cadena.

Quarta pel·lícula d'Óscar Aibar, El gran Vázquez és un biopic del dibuixant de tebeos Manuel Vázquez, un dels grans representants de l'escola Bruguera i creador de personatges com ara Anacleto, Las hermanas Gilda i La familia Cebolleta. Santiago Segura, Álex Angulo i Enrique Villén en són els protagonistes.

Pa negre és una adaptació de la novel·la homònima d'Emili Teixidor, que compta entre els seus intèrprets amb Laia Marull, Eduard Fernández i Sergi López. Es tracta de la tercera vegada que Agustí Villaronga participa a Sant Sebastià.

Aita és la segona pel·lícula de José María de Orbe, que amb la seva opera prima La línea recta es va revelar com un autor personal i inclassificable; es tracta d'una producció de Lluís Miñarro, que darrerament ha obtingut el Grand Prix Globus de Vidre de Karlovy Vary amb La mosquitera, d'Agustí Vila. Per la seva banda, Elisa K és una adaptació d'Elisa Kiseljak, de Lolita Bosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia