Música

El Nowa Reggae i el Tingladu adapten el format a les noves restriccions

Els dos festivals vilanovins repensen se celebraran amb el públic assegut i acabaran abans

Pedralbes i Terramar mantenen concerts però ajusten l’horari de tancament

Els festivals Nowa Reggae (16 i 17 juliol) i El Tingladu (22 al 25 de juliol), tots dos a Vilanova i la Geltrú, són els primers afectats per les noves restriccions del govern.

La resolució del Procicat –pendent d’aval del TSJC- prohibeix les activitats culturals amb el públic dret i obliga a acabar-les a les 00.30 h com a màxim. Aquestes mesures són incompatibles amb el format que els dos festivals vilanovins havien anunciat recentment. Tots dos havien acordat fer els concerts en un recinte delimitat a la Zona Esportiva, amb el públic dempeus, sense distància interpersonal i amb mascareta obligatòria a la zona dels concerts. Per entrar al recinte es preveia demanar als assistents un test d’antígens negatiu o acreditar la pauta completa de vacunació contra la Covid-19.

Tot i que el recinte té capacitat per a 10.000 persones, els festivals havien acordat vendre 2.000 entrades per dia. Totes aquestes mesures s’ajustaven al protocol anunciat per la Generalitat ara fa una setmana a l’hora de celebrar grans esdeveniments.

Aquest dimarts els organitzadors s’han reunit d’urgència amb l’Ajuntament per analitzar les noves restriccions que el Procicat ha dictat davant l’actual situació expansiva de la pandèmia.

L’organització del Nowa Reggae ha avançat a l’ACN que, tot i que havien sospesat suspendre el festival, finalment el tiraran endavant aquest cap de setmana amb el públic assegut, sense tests d’antígens i amb l’horari adaptat, ja que estava previst acabar els concerts a les 3 de la matinada.

Els organitzadors dels dos esdeveniments han lamentat el nou escenari de restriccions i han avançat que celebraran els concerts amb el públic assegut.

“La Generalitat ens ha dibuixat un escenari molt complicat per a un esdeveniment com el nostre, però portem molts mesos treballant i estem convençuts que podem celebrar el festival de forma segura”, han dit els responsables del Nowa Reggae.

Pedralbes i Terramar salven la programació central

ACN

Els festivals Jardins de Pedrables de Barcelona –ja en marxa- i el Jardins de Terramar de Sitges –que comença el 29 de juliol- també introduiran canvis per salvar la programació central.

Els concerts dels dos esdeveniments comencen a les deu de la nit, de manera que les noves restriccions del Procicat no suposen cap canvi perquè la majoria d’artistes actuen aproximadament 90 minuts o 120 a tot estirar. Tampoc comporta canvis la prohibició de celebrar concerts dempeus, perquè els dos festivals ja estaven dissenyats amb tot el públic assegut.

Tot i que Pedralbes i Terramar donen per salvada la programació, l’ordre del Procicat d’haver de tancar les activitats a les 00.30h sí que afecta directament l’horari de bar, restauració i música de DJ posterior als concerts. A Pedralbes, fins ara el recinte del festival tancava a la 1 de la matinada i a Sitges tenien permís fins a les dues. Tots dos es veuen obligats a retallar aquests horaris.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles