Altres

L’Hermitage replica que el projecte amb el Liceu és “perfectament possible” si l’Ajuntament “ho facilita”

Els responsables de la franquícia diuen que no volen judicialitzar el projecte però avisen que el temps és “limitat”

Els promotors de l’Hermitage Barcelona han replicat aquest dilluns la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, que els va acusar la setmana passada d’haver renunciat al projecte conjunt amb el Liceu.

En un comunicat, l’entitat assegura que és l’Ajuntament qui no està posant facilitats en no “oferir una major flexibilitat en els espais disponibles”. Subratllen el seu “entusiasme” per la possible entesa amb el teatre i remarquen que és “perfectament possible”. D’altra banda, l’Hermitage sosté que el dret a veto per rebutjar el projecte “que s’atorga l’Ajuntament” no té empara en l’ordenament jurídic i no descarten la via judicial. “Mantenim l’esperança de trobar una solució (...) Tot i que el temps és limitat”, avisen.

L’Hermitage assegura que no vol portar aquest conflicte a la via judicial però al mateix temps considera que “s’han vulnerat un seguit de drets” i per això avisa que “davant la manca de resposta institucional no queda altre remei que recórrer-hi”. “El temps és limitat”, avisa amb “l’esperança” de trobar abans “una solució justa que permeti endegar el projecte”.

El comunicat de l’Hermitage no desmenteix les declaracions de Sanz, que els acusava d’haver fet una petició al Port (acceptada) per no haver de presentar-li un protocol de col·laboració amb el Liceu. Una decisió que, segons la tinenta d’alcaldia, denotava que “potser no hi havia tants treballs fets” i que l’aliança amb el Liceu era només “un últim recurs per aconseguir l’acceptació de l’Ajuntament”.

Sanz també va explicar que l’Ajuntament presentarà un recurs contra la decisió del port del mes de maig d’aprovar la concessió de l’Hermitage però condicionada a l’aval municipal. Tot i així, es mostrava optimista per la “sintonia” que té amb el nou president de l’ens, Damià Calvet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda