Art

Santa Coloma va recordar ahir Josep Beulas, el dia que hauria fet 100 anys

La Casa de la Paraula va ser l’escenari de l’acte central de l’Any Beulas, amb la presència de la vídua del pintor, Quimeta Camí, i el regidor de Cultura d’Osca

“Quan el 7 d’agost de 1921 naixia Josep Beulas a Santa Coloma de Farners, pocs es podien imaginar el brillant futur que li esperava. Naixia un dels pinzells del paisatge més elegants que aquesta terra ha proporcionat”, escriu l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, al catàleg de l’exposició Els nostres Beulas, que es pot visitar fins al 12 de setembre a la Casa de la Paraula. Ahir, 7 d’agost del 2021, el dia en què Beulas hauria fet cent anys –va morir a Osca, la seva ciutat adoptiva, el 2017– va tenir lloc també a la Casa de la Paraula l’acte central de l’Any Beulas, al qual van assistir la vídua de l’artista, Quimeta Camí, i el regidor de Cultura d’Osca, Ramón Lasaosa, com a mostra del “vincle cultural i la bona entesa entre ambdues ciutats”. Osca va nomenar Beulas fill adoptiu el 1982 i un any després Santa Coloma el va fer fill predilecte. A Osca, hi ha la seu de la Fundació Beulas , el Centro de Arte y Naturaleza, i a Santa Coloma, una important col·lecció de les seves obres, donada pel mateix artista, que es troba dipositada a la Casa de la Paraula.

Durant l’acte, s’hi va fer una visita guiada a l’exposició Els nostres Beulas –que inclou mig centenar de quadres–, comissariada per Sebastià Goday. Una xerrada sobre alguns aspectes de la vida i l’obra de Beulas va deixar pas a un tastet de vins del celler Enate, de la denominació Somontano, concretament d’una edició especial dedicada a Beulas, amb una etiqueta que reprodueix una obra seva, com també n’hi ha de Tàpies, Chillida i Saura.

LA DATA

7-8-1921
Josep Beulas i Recasens va néixer, ahir fa exactament cent anys, a Santa Coloma de Farners

LA FRASE

Beulas oficia de gran entre els grans, ara ens fa partícips de les seves troballes, més enllà de la pintura
Sebastià Goday
COMISSARI DE L’EXPOSICIÓ

Microdansa, música i altres activitats

L’Any Beulas continuarà fins l’estiu del 2022 amb diverses activitats, entre altres el festival 15 m2 de microdansa, al setembre. Un itinerari pels espais de Santa Coloma vinculats a Beulas, el 25 d’agost, i una xerrada d’Imma Prieto, directora d’Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, el 4 de desembre, seran altres activitats de l’Any Beulas, que també inclourà un concert i l’exposició Beulas sobre paper, el març vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Mercè Vidal, referent en l’estudi del noucentisme

barcelona
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA