Cinema

D’Open Arms a Almodóvar

‘Mediterráneo’, ‘Madres paralelas’ i ‘El buen patrón’, precandidates als Oscar

Fernando León de Aranoa, Marcel Barrena i Almodóvar han dirigit els tres films escollits

Dues produccions catalanes, El buen patrón i Mediterráneo , i la nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, Madres paralelas , són les tres precandidates per representar Espanya en la propera edició dels Oscar, en la categoria de millor pel·lícula internacional. Així ho va fer públic ahir l’Acadèmia del Cinema Espanyol, que el dia 5 d’octubre anunciarà la selecció definitiva d’un d’aquests tres títols.

Mediterráneo, que la setmana vinent s’estrenarà en el Festival de Sant Sebastià, fora de concurs, és una producció de Lastor Media, Arcadia Motion Pictures i Fasten Films dirigida per Marcel Barrena que porta al cinema la biografia d’Òscar Camps. Eduard Fernández interpreta el fundador d’Open Arms en una història que transcorre a l’inici de la crisi dels refugiats sirians al Mediterrani. Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner interpreten la resta de protagonistes d’un film ambientat majoritàriament a l’illa grega de Lesbos.

Fernando León de Aranoa i Javier Bardem tornen a formar tàndem, 18 anys després de Los lunes al sol, en la producció de Mediapro El buen patrón, que també es presentarà en el Festival de Sant Sebastià, en aquest cas a concurs. Bardem hi interpreta el propietari d’una fàbrica de balances que afronta tota mena de problemes en una setmana decisiva per a l’empresa.

Almodóvar, habitual

Pedro Almodóvar va inaugurar la Mostra de Venècia amb Madres paralelas, i Penélope Cruz va guanyar la Copa Volpi a la millor interpretació del festival. Tots dos han guanyat ja l’Oscar: Penélope Cruz per Volver i Pedro Almodóvar per Mujeres al borde de un ataque de nervios (millor film en llengua no anglesa) i pel guió d’Hable con ella. És la setena ocasió en què una pel·lícula de Pedro Almodóvar representa Espanya als Oscar. Ho fa amb la història de dues mares solteres de diferents edats que coincideixen a l’hospital on tindran la criatura, en un film que toca el tema de la memòria històrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona