cultura

González-Sinde visitarà Mutxamel per conèixer el projecte del museu Arcadi Blasco

La fundació que el gestionarà estarà formada per la Universitat d'Alacant, Ajuntament de Mutxamel i la família de l'escultor

La Ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, visitarà demà Mutxamel per conèixer de primera mà el projecte de creació del futur museu-taller Arcadi Blasco, constituït arran de la donació, per part de l'escultor, de més de 200 obres seues. Aquests fons estaran gestionats per una fundació tripartita formada per la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament de Mutxamel i la família de l'artista i s'exposaran en un immoble donat pel consistori.

La Universitat d'Alacant (UA) ha informat que la vicerectora d'Extensió Universitària, Josefina Bueno, i el director del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), Mauro Hernández, seran els encarregats d'exposar a la ministra la tasca que la institució docent desenvoluparà en la futura fundació. Segons Bueno, aquest projecte “reforçarà la ja estretíssima relació existent entre Arcadi i la UA” i ha declarat que el museu taller “serà una aportació de gran valor per al patrimoni artístic i cultural de la comarca”.

La UV, que actualment treballa en la catalogació dels fons donat, ha informat que el museu-taller tindrà un objectiu clarament didàctic i que vol continuar l'estela formativa que l'artista ha cultivat al llarg de la seua trajectòria, tant a través dels tallers que ha impartit en centres escolars com el Manuel Antón de la seua localitat natal, com de la seua implicació amb la Universitat d'Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.