Còmic

La pluja i les cues llargues per entrar marquen la segona jornada al Manga Barcelona

Una visitant al certamen: “Fa molta il·lusió tornar a veure gent amb les disfresses i tothom porta la mascareta”

La pluja i les cues llargues per entrar han marcat la segona jornada del Manga Barcelona que ha retornat a la presencialitat fins a l’1 de novembre. Després de la versió en línia de l’any passat per la pandèmia, els seguidors han tornat a Fira de Barcelona per participar en activitats i veure de prop autors. “Em fa molta il·lusió tornar a veure gent amb les disfresses i tothom porta la mascareta”, afirmava una visitant. Les entrades estan exhaurides però també hi ha una part de programació en línia. Aquest dissabte hi ha hagut trobades amb autors, actuacions, tallers, un combat de dibuix i projeccions de pel·lícules, entre d’altres activitats. En alguns punts es formaven cues però a l’interior dels pavellons se circulava sense problemes.

“Quines ganes tenia de tornar a venir”. Així s’expressava Carla, una visitant del Manga Barcelona que ha vingut amb un grup d’amics. Explica que hi ve des de petita i que el que més il·lusió li ha fet ha estat tornar a veure gent, passejar per la fira i tornar a veure persones disfressades de personatges d’anime i manga. Ella ha escollit anar de Chocola, un personatge del videojoc ’Nekopara’. Si bé tenia algunes reticències per la pandèmia, afirma que ha passejat amb molta tranquil·litat. “Tothom porta la mascareta, ho veig molt segur, amb el gel i tot, està perfecte”, afegeix.

Un altre seguidor del festival és Jonathan, de Sant Cugat. És la cinquena edició que viu i explica que l’any passat no la va voler seguir en línia perquè “no té res a veure”. Aquest dissabte passejava amb amics vestit de Totoro. “Estava esperant poder fer alguna cosa social ja i amb precaucions; és un plaer tornar a estar amb gent friki com nosaltres, tenia moltes ganes de tornar”, assenyala.

Tallers per fer amulets i un combat de dibuix

Una de les activitats destacades d’aquesta segona jornada ha estat el Combat de Dibuix entre els autors Konata (Planeta Manga) i Drawill (Bood Moon). Asseguts dins d’un ring i envoltats del públic, els dos autors han hagut de dibuixar amb poc temps un personatge sorpresa, que en aquesta ocasió ha estat el Capità de ’One Piece’. El públic veia a través d’unes pantalles com anaven avançant amb els traços.

I al mateix pavelló també s’organitzaven tot un seguit de tallers de la mà de diferents entitats. En un d’aquests han fet amb paper un omamoris, un amulet de la sort. Entre els participants hi havia Melinda de Terrassa que tenia previst aprofitar el dia per comprar figures i provar un te que ha vist a la zona de restauració. També celebrava poder tornar a la presencialitat i relacionar-se de nou. “En línia és un rotllo”, afegeix.

El Manga Barcelona compta amb una programació molt variada repartida en els 70.000 m2 de Fira Montjuïc. Ocupa un pavelló menys que els anys anteriors, ja que s’hi ha ubiat un espai dedicat a la vacunació de la covid-19. El certamen ocupa els pavellons 1,2, 2.1 i 5 així com a la Plaça Univers. Al final de tot, al pavelló 2.1 s’han fet les actuacions de K-Pop on els participants ballen amb música i coreografies i que ja va triomfar en anteriors edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda