cultura

El Villar acull la presentació d'una guia de plantes medicinals del seu entorn

El llibre ha estat editat per l'Ajuntament de la vila i recull la saviesa botànica popular del seu autor, Vicente Estevan Gómez.

La sala d'actes de l'Ajuntament d'aquesta localitat de la comarca dels Serrans, ha estat el contenidor en que s'ha celebrat la presentació del llibre bastit gràcies al treball conjunt de Vicente Estevan Gómez i Glòria Navarro Esteve.

Es tracta d'una guia de plantes medicinals que han estat localitzades principalment al terme municipal d'El Villar i la seua contrada. Un treball realitzat durant els darrers 13 mesos, que recull el bo i millor de la botànica naturalista i que la projecta en el camp de la divulgació més pròxima.

Plantas medicinales de Villar del Arzobispo y su entorno és un llibre editat per l'Ajuntament de Villar que recull un compendi de tota la saviesa acumulada pel botànic autodidacta Vicente Estevan durant tota la seua vida. Esdevé la materialització del permanent desig d'investigar i transmetre el coneixement de la medicina tradicional de l'autor, de recopilar aquestos coneixements i de desvetllar els secrets del recursos vegetals a les generacions futures.

En aquesta travessia realitzada per Vicente Estevan, ha estat acompanyat per la periodista Glòria Navarro, que ha estat inseparable companya de l'autor pels caminals de la comarca, sempre carregada de la càmera de retratar per tal de treure la millor imatge de la planta en qüestió, en el seu millor moment de floració.

Un botànic autodidacta

VICENTE ESTEVAN GÓMEZ representa el treball de la superació en l'adquisició d'uns coneixements, partint des de zero. Un primer llibre de plantes medicinals, va estar l'espurna que va moure aquest component de la Brigada d'Obres de la Diputació de València (els coneguts "peons caminers") a interessar-se per aquest món de la botànica natural.

El decurs del temps i el coneixement de les plantes, han aprofitat Vicente Estevan perquè s'adone que la salut és el bé més preuat per a les persones.

El llibre que ha estat presentat, es començà a treballar el 19 de maig de 2009 i es conclogué el 18 de juny de 2010, a fi de respectar el cicle de floració dels exemplars que s'han recopilat.

Es tracta d'una senzilla guia de plantes, amb relació de les característiques, les propietats i els llocs on poden ser recol·lectades. També aporta la utilitat remeiera de cada exemplar i les dolences que sol mitigar en cada cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.