Cinema

Caixafòrum dedica un cicle a Hayao Miyazaki

Caixafòrum Girona dedica el nou cicle Petits Cinèfils, que pretén iniciar els més petits en el món del cinema, al director, dibuixant i productor japonès d’animació Hayao Miyazaki (Tòquio, 1941). Les sessions, que van començar dissabte, continuaran el 12 de febrer amb El castillo en el cielo (1986), la primera pel·lícula de l’estudi Ghibli; el 12 de març, amb la projecció d’El castillo ambulante (2004), que va esdevenir un dels èxits més sonats del cinema d’animació japonès, reconegut pel Festival de Cinema de Venècia i nominat als Oscar, i el 9 d’abril, amb Kiki, l’aprenent de bruixa (1989), una història inspirada en el llibre de l’escriptora Eiko Kadono. Cada sessió serà presentada per un educador expert que oferirà les claus bàsiques per entendre el peculiar estil del director japonès amb l’objectiu d’oferir una programació familiar curosa que contribueixi a construir la mirada cinematogràfica tant d’infants com d’adults.

Hayao Miyazaki, fundador del reconegut Estudi Ghibli, trasllada al seu univers cinematogràfic els records d’infantesa, un amor profund pels personatges i la natura, i la cura i el detall que posa en cada traç. En la producció de les seves pel·lícules, Miyazaki no només dirigeix un equip d’animació, sinó que ell mateix retoca els dibuixos i els imprimeix un segell personal que els fa únics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda