Altres

Tres dies per a la llengua, la poesia i el llibre

Diferents actes reivindicaran a Girona la riquesa lingüística del país

En els pròxims mesos, la Unesco commemorarà tres dates en què les llengües tenen un paper clau: el Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer), el Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i Sant Jordi, que és també el Dia Mundial del Llibre, el 23 d’abril. Els Amics de la Unesco de Girona, els serveis territorials de Cultura i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) s’han aliat, també amb la participació de l’Ajuntament de Girona, per celebrar aquestes tres diades amb diferents actes, presentats ahir a la seu dels serveis territorials pel seu director, Josep Calataiud, i per la presidenta dels Amics de la Unesco de Girona, Dolors Reig.

El cicle Llengua, Poesia, Llibre començarà dilluns vinent, 21 de febrer, amb la taula rodona ‘El Correu de la Unesco’, una revista internacional, a la Casa de Cultura (18 h).

El Dia Mundial de la Poesia, el dilluns 21 de març, se celebrarà amb un acte a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat (18 h), en què alumnes del CNL, participants del programa Voluntariat per la Llengua i socis d’Amics de la Unesco, entre d’altres, llegiran en diverses llengües, amb acompanyament musical, el poema triat aquest any per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco: Si puc, de Gabriel Ferrater, en el seu centenari.

Per Sant Jordi, el Servei Local de Català donarà el tret de sortida a la 8a edició de Girona, mots i flors, amb cartells que, fins a Temps de Flors, mostraran el dibuix i l’etimologia d’una flor, juntament amb la lletra d’una cançó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda