Còmic

La valenciana Ana Penyas obté l’ACDCómic

Que les dones han revolucionat el panorama del còmic des que als anys noranta va esclatar el fenomen de la novel·la gràfica és tota una evidència. I així es reflecteix en la 4a edició dels premis ACDCómic d’historieta que atorga l’Asociación de Críticos y Divulgadores de Cómic de España.

La valenciana Ana Penyas (1987) ha obtingut el guardó a la Millor Obra Nacional del 2021 per la novel·la gràfica Todo bajo el sol (Salamandra Graphic). El premi al millor autor emergent ha estat per a Mayte Alvarado (Badajoz, 1978) per La isla (Reservoir Books). De Penyas, el jurat de crítics ha destacat “l’intel·ligent ús dels recursos del còmic i la combinació de tècniques de dibuix per analitzar, a partir de la implicació emocional dels lectors, un procés tan complex com el de la turistificació i gentrificació de la costa de Llevant, així com la maduresa demostrada per l’autora en la seva segona obra”. De Mayte Alvarado s’ha tingut en compte “la seva capacitat evocadora, gràcies a un dibuix d’essència poètica i un notable ús del color que li permet recrear atmosferes oníriques i màgiques, alhora que dona al seu treball, desenvolupat en una llarga trajectòria d’autoedició, una qualitat única”. Alvarado va declarar ahir: “Ara se’ns veu més a les dones en el còmic. Hem vingut per quedar-nos.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda