Cultura

Abacus aplica el preu fix del llibre

L'aplicació de la llei del llibre per part d'Abacus s'ha endarrerit per tres motius, segons informen fonts de l'empresa

A partir del 24 de setembre, la cooperativa Abacus aplicarà el descompte de venda del 5%, el màxim que autoritza la nova llei del llibre aprovada abans de l'estiu al Congrés de Diputats.
Abacus va celebrar dilluns una assemblea extraordinària a Barcelona, en la qual, a més de donar el vistiplau a l'eliminació dels descomptes per sobre del preu fix del llibre, va aprovar un sistema de compensació pels seus més de 550.000 socis cooperativistes. El nou sistema, que només afecta la compra de llibres subjectes a preu fix, consisteix que els socis de consum pagaran en la compra de llibres el preu de venda al públic menys el descompte del 5% autoritzat per la llei del llibre. Addicionalment, però, el soci anirà acumulant en el seu compte personal una quantitat de Punts Abacus que podrà bescanviar com a estalvi directe en la següent compra que faci en un establiment Abacus i que inclourà qualsevol tipus de producte.

Pel que fa a la resta de productes de la cooperativa (papereria, joguines, multimèdia...), el sistema continua sent el mateix, amb la diferència habitual entre el preu de venda al públic i el cost rebaixat per al soci.

L'aplicació de la llei del llibre per part d'Abacus s'ha endarrerit per tres motius, segons informen fonts de l'empresa: perquè tenien un fons de 3 milions de llibres que calia tornar a etiquetar, perquè calia adaptar el sistema informàtic al nou tipus de descompte que s'aplicarà i a la comptabilitat del sistema de punts d'estalvi per als socis, i perquè, un cop han enllestit aquests canvis informàtics i logístics, primer es volia sotmetre a la valoració d'una assemblea extraordinària aquest nou sistema.

Imma Bellafont, presidenta del Gremi de Llibreters, ha declarat que els advocats del gremi "hauran de comprovar si aquesta mesura és legal". En reunions prèvies entre el Gremi de Llibreters i la cooperativa Abacus, amb la mediació de la conselleria de Cultura de la Generalitat, s'havia acordat que a partir del 3 de setembre passat, a tots els establiments Abacus, aquest límit en el descompte ja s'aplicaria en els llibres de text, "i em consta que així s'ha fet", va declarar Bellafont.

Amb l'aplicació d'aquesta fórmula, els socis de consum podran continuar gaudint dels drets que com a cooperativistes els corresponen, reconeguts a la llei catalana de cooperatives. L'estalvi dels socis va suposar el 2006 una xifra de més de 6 milions d'euros. La cooperativa Abacus compta amb 357 treballadors i el 2006 va obtenir uns ingressos de 81 milions d'euros a través dels establiments a Catalunya, València i Castelló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.