Llibres

Compensaran llibreters i editors per les pèrdues

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, es reunirà demà amb representants de la Cambra del Llibre

Laura Borràs demana una nova diada aquest any com el 2020 per compensar el mal temps

Les destrosses a les parades de molts llibreters i editors durant la violenta calamarsada d’ahir a Barcelona, en què van volar tendals i es van malmetre caixes senceres de llibres, han tingut la primera resposta del govern de la ciutat. El tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, després de parlar amb editors i llibreters afectats, ha assegurat que l’Ajuntament buscarà solucions “perquè l’aigua no s’emporti l’alegria” que tothom confiava recuperar aquest any. “A partir de dilluns treballarem amb el Gremi d’Editors, el Gremi de Llibreters i el Gremi del Llibre Vell”, ha assegurat al seu compte de Twitter.

Demà dilluns, a les 12 del migdia, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, es reunirà al Palau Marc amb els representants de la Cambra del Llibre de Catalunya per tal de fer balanç de la diada de Sant Jordi i buscar solucions per aquells negocis les parades dels quals es van veure afectades per la pluja.

Per la seva banda, el Gremi de Llibreters, també des de les xarxes, ha anunciat que tots els desperfectes causats per la pluja a les parades dels professionals seran atesos des de la Cambra del Llibre. Alguns editors, com les responsables de Raig Verd i els d’Adesiara, van haver d’aixecar la parada abans d’hora en vista que la tempesta de pluja i vent havia fet inviable la dèbil estructura que els havia d’aixoplugar i els llibres del seu estoc.“Altres ciutats catalanes han trobat solucions, però per trobar-les potser cal buscar-les”, han apuntat els editors d’Adesiara, que emplacen “l’Ajuntament o a qui pertoqui” a posar-hi remei, tenint en compte que les tempestes no van ser sobtades, sinó que estaven anunciades a tots els butlletins meteorològics. “Si no hi ha hagut més desgràcies és perquè els déus no ho han volgut”, conclouen els editors.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, també s’ha afegit a les demandes proposant que es convoqui una nova festa de Sant Jordi aquest mateix any, tal com es va fer el juliol del 2020, en plena pandèmia, per compensar les pèrdues pel mal temps a Barcelona. “Ja que no es van preveure alternatives tot i les previsions, cal adoptar mesures”, ha opinat Borràs també al seu compte de Twitter, on constata que la diada “ha estat catastròfica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda