Cultura

DiCaprio pren el relleu de Gore

El protagonista de 'Titanic' produeix un documental sobre la destrucció del planeta i la manera de posar-hi remei

Després de l’èxit del documental produït per l’exvicepresident nord-americà Al Gore Una verdad incómoda sobre els efectes del canvi climàtic, una nova pel·lícula sobre la destrucció del planeta amenaça de posar encara més pressió sobre l’administració Bush perquè es prengui seriosament la política mediambiental.

Es tracta del film The 11th Hour (L’Onzena hora) produït per l’estrella de Hollywood Leonardo DiCaprio, una cinta en què, a banda de repassar els mals mediambientals que pateix la terra, s’ofereix la possibilitat de “reduir l’impacte nociu de la humanitat en el medi ambient en un 90%” mitjançant una utilització raonable dels recursos.

La presentació de la pel·lícula dimecres, a poc més d’un any de les eleccions presidencials nord-americanes, no és casual, segons admeten els seus promotors. DiCaprio, que va donar suport al demòcrata John Kerry davant Bush en la cursa a la Casa Blanca del 2004, es declara admirador de Gore, a qui va lliurar l’Oscar al millor documental l’hivern passat. “Seria bo que algun dels actuals candidats tinguessin la mateixa agenda en temes de medi ambient”, va dir l’actor.

De moment, DiCaprio encara no té decidit a quin candidat donarà suport. Gore assegura que ell no aspira a la Casa Blanca, però en política, com en el cinema, no hi falten els desenllaços inesperats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.