Llibres

Sant Pol de Mar se suma al festival Poesia i + del Maresme

Fins al 10 de juliol, s’estén la programació de música i poesia per a 10 municipis

Raquel Pena, Pol Guasch o Anna Gas connecten amb autors consagrats com Antònia Vicens, Biel Mesquida

Sant Pol de Mar s’afegeix a la llista de 10 municipis que participen al festival Poesia i +, un cartell que convoca, a partir de demà a les 20h (a Canet de Mar) la seva 17a edició. El Poesia i +, que va impulsar la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac, reivindica la força de la paraula, la dissidència i el compromís amb una programació actual, jove i oberta, plena de nous talents de la poesia i de l’escena musical independent.

El Poesia i + aposta per noves veus de la poesia com les de Raquel Pena, Maria Callís, Pol Guasch, Anna Gas o Gonzalo Hermo, i les connecta amb autors de les generacions que han marcat les últimes dècades com Antònia Vicens, Biel Mesquida, David Castillo, Rafael Vallbona o Chus Pato. El retorn d’Enric Casasses i Pascal Comelade, El Petit de Cal Eril, Inspira, The Tyets i Xarim Aresté són alguns dels artistes destacats, que s’uneixen a noms com b1n0 + Maria Sevilla, Tarta Relena, Verde Prato, Ariox i Sandra Monfort.

El festival arrenca amb una proposta triple a Canet de Mar. El tret de sortida el donarà Raquel Pena amb els versos del seu debut poètic, La breu història dels Estats Units, guanyadora del premi Francesc Garriga per a poetes inèdits. En alguns moments, Pena estarà acompanyada per les composicions musicals d’ETHR. La vetllada continuarà amb dues veus potents de la poesia catalana actual, que poques vegades podem escoltar juntes: els mallorquins Antònia Vicens, guanyadora enguany del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, i Biel Mesquida pugen a l’escenari acompanyats pel contrabaixista Antoni Cuenca. La primera nit del festival la tancarà el duet musical format per Clara Poch i Marçal Calvet, guanyadors del segon premi en el certamen Terra i Cultura. Una proposta fresca i atrevida, que uneix l’expressivitat del circ amb la clarividència de la veu.

Sant Andreu de Llavaneres agafa el relleu dimecres amb una vetllada que promet ser d’alta intensitat: S’iniciarà amb una de les grans veus de la poesia catalana actual, la de Maria Callís, que recita amb una força inusual i clava la daga fins al fons de cada paraula i de cada alè d’aquesta vida nostra. Després el públic podrà gaudir d’Ocellim ocellam, una proposta cuinada al Maresme que combina la veu assossegada de Joan Puigdefàbrega (paraula) i l’energia incontenible d’ Oriol Sauleda (paraula), amb el so inconfusible de la viola de roda de Marc Egea i el fiscorn electrificat de Pep Moliner, a més dels jocs sonors dels ocells. Per finalitzar, el directe feréstec, poètic i psicodèlic de Remei de Ca la Fresca, capaç d’endur-se el públic ben enllà.

Dues de les veus més potents de la nova jove generació de poetes catalans, Anna Gas i Pol Guasch, donaran el tret de sortida a un vespre de poesia i música, a Mataró dijous, que continuarà amb Victor López, un dels grans noms de l’spoken word a casa nostra, que oferirà un viatge a través de la paraula i el so: El llac al voltant del llac, una proposta que fusiona spoken word amb paisatges sonors minimalistes i l’ambient. Més tard, la veu delicada i capriciosa d’Amaia Miranda presentarà Cuando se nos mueren los amores, un disc de folk íntim i nu amb una posada en escena senzilla i molt personal.

Sant Pol de Mar s’estrena el cartell de Poesia i + el vespre de divendres amb una vetllada valenciana: Començarà amb els versos d’Àngels Moreno, que combina el seu ferm compromís poètic amb l’àmbit de la medicina i que, a poc a poc i amb passa ferma, s’ha anat fent un lloc destacat en la poesia catalana actual. Per continuar, actuarà Cavallo, liderats pel poeta alcoià Hugo Mas, una de les propostes més suggerents de la poesia recitada i l’spoken word fets en català. Tancarà la vetllada, la música de Sandra Monfort, que convida a un viatge a les profunditats marines de l’ésser amb el seu disc de debut, Niño reptil ángel. Amb un to pur, sincer i humil, canta a l’amor, al sexe, a la mare...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona