«Perquè la vida no és un plató de televisió»

«Perquè la vida no és un plató de televisió.» Aquesta era la frase amb què els alumnes del cicle superior del CEIP La Candela tancaven, dimecres, l'espectacle Doncs!, una paròdia sobre els concursos de televisió dels de l'estil d'Operación triunfo, i que ha estat la revelació de la vint-i-sisena edició del Festival de Teatre Infantil i Juvenil. Doncs!, amb un llibret teatral escrit per Lina Pàmies, David Castillón i Marta Mesegué, s'ha convertit en un dels espectacles més aplaudits del festival. Artistes aspirants a ser famosos, un jurat que despatxava tots els candidats i un català amb barretina que, sota la consigna Passa-ho!, alertava els actors de tots els barbarismes que feien servir, van ser l'eix vertebrador d'aquesta producció de quaranta-cinc minuts en què els alumnes del CEIP La Candela van sorprendre el públic, una vegada més. Doncs! era, potser, una de les obres més esperades del cicle, sobretot per les referències que avalen els alumnes d'aquest centre escolar, que ha obtingut diverses distincions en l'àmbit local i dins tot el territori català.

El Festival de Teatre Infantil i Juvenil ha reunit en aquesta ocasió prop de cinc-cents alumnes dalt de l'escenari on avui, quan acabi la programació, s'hi hauran representat un total de setze espectacles. Hi han participat bona part dels centres escolars de Valls i de la comarca: el CEIP La Candela, que hi presentava tres propostes; l'Escola Enxaneta, amb dos muntatges; el CEIP Sant Ramon, del Pla de Santa Maria; el CEIP La Barquera, d'Alió, amb dues produccions; el CEIP Eugeni d'Ors, també amb dos llibrets teatrals; l'IES Jaume Huguet; el CEIP Mare de Déu del Remei, d'Alcover; el col·legi Lledó, el col·legi Claret; la llar d'infants Els Tabalets, i el CEIP Bernardí Tolrà, de Vila-rodona.

El Festival de Teatre Infantil i Juvenil, que pren com a escenari el centre cultural, l'organitza el Centre de Recursos Pedagògics de l'Alt Camp i el finança la Diputació de Tarragona.

El cicle artístic abaixarà el teló avui al migdia, i celebrarà vuit dies de funcions teatrals amb una festa que tindrà lloc al centre cultural de Valls, a partir de les tres de la tarda, i que reunirà els alumnes de tots els centres educatius que han pres part en la programació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA