Art

Buenafuente exposa el seu art jazzístic a la Fundació Cuixart

La seva primera exposició individual, inaugurada ahir, s’inscriu dins del cicle de jazz de la fundació a Palafrugell

El popular comunicador i humorista Andreu Buenafuente (Reus, 1965) fa molts anys que experimenta, d’una manera més privada, amb les arts plàstiques, tant amb la pintura com amb la fotografia i la il·lustració. Buenafuente ha participat en diverses exposicions col·leccions i ha mostrat també el seu treball a través de llibres il·lustrats com ara No entenc res i Riure és l’única sortida, però mai fins ara no havia fet una exposició individual de les seves pintures. La primera, titulada Jazz, es va inaugurar ahir al vespre al taller de l’artista Modest Cuixart (1925-2007) a Palafrugell, seu de la seva fundació. De fet, l’exposició de Buenafuente, que es podrà visitar fins al 15 de setembre, s’emmarca dins la setena edició del cicle de concerts de jazz als jardins de la Fundació Cuixart , que es va obrir el 25 de juny amb Oriol Romaní Trio & Anna Romaní i continuarà aquest vespre amb l’actuació del quartet de la cantant Marian Barahona (20.30 h, 18 euros, amb una consumició i l’entrada a l’exposició). El cicle es completarà amb un concert d’homenatge a Louis Armstrong a càrrec de Jazzcare All Stars, un sextet amb Ricard Gili (trompeta i veu) i Alain Guiu (piano i direcció), el 30 de juliol; Toni Solà Quartet, el 20 d’agost, i Gemma Abrié Trio, el 3 de setembre.

“Les obres de l’Andreu giren entorn de l’expressionisme i del fauvisme, una mica seguint la influència de l’art brut, colorista i amb influències de Miró, Henri Matisse i fins i tot una mica de Dau al Set”, s’afirma en el comunicat de la Fundació Cuixart sobre l’exposició de Buenafuente, melòman confés, que òbviament s’ha inspirat en el jazz per crear aquestes pintures. L’exposició es pot visitar de dijous a dissabte, de 18 a 21 h, i el diumenge de 10 a 13 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona