Honors i una plaça per a Núria Feliu
Centenars d’amics, veïns i admiradors, la majoria dels quals la coneixien personalment, van desfilar al llarg del dia d’ahir per la capella ardent de Núria Feliu, situada a la sala de plens de la seu del districte de Sants-les Corts, i li van retre un últim homenatge. També hi van passar les autoritats de la ciutat i el país. Ada Colau hi va anar acompanyada d’altres regidors i va anunciar que Núria Feliu tindrà una plaça al barri de Sants per honorar qui ha estat una “grandíssima artista; versàtil, pionera i moderna”. “Després de parlar amb la família, les entitats del barri i els grups municipals, segur que hi haurà unanimitat perquè Núria Feliu doni nom a una plaça al barri de Sants”, va anunciar Colau, en declaracions recollides per l’ACN. Ja s’està parlant de la seva possible ubicació.
L’alcaldessa va definir Núria Feliu com “una grandíssima santsenca, dona pionera i moderna que ens representa a totes, única i irrepetible, artista versàtil, que va defensar i va recuperar la llengua i la cultura catalanes en moments difícils”.
El president Pere Aragonès també va passar per la capella ardent i va destacar que la cantant era una “persona estimada”, una “artista total” amb “un compromís insubornable amb Catalunya i la llengua”, segons declaracions recollides per l’ACN.
Lluitadora i generosa
Diverses persones que li van donar l’últim adeu van destacar la seva generositat. “Era una dona molt propera, lluitadora, que ha fet molt per a Catalunya. Tothom se l’estimava molt. Sempre que l’han cridat, ha vingut a fer costat a les entitats del barri”, va dir Alícia Bernadas.
Núria Feliu, que va morir divendres als 80 anys, havia deixat per escrit i va traslladar a l’Ajuntament la voluntat que s’instal·lés la capella ardent a la seu del districte de Sants-Montjuïc per a un comiat popular, segons va explicar l’alcaldessa. El districte té una geganta que representa la cantant.