Música

Laura Andrés homenatja Ava Gardner, “una dona valenta”

La pianista i compositora obre demà el Festival Petit Paradís de Tossa amb ‘El paradís d’Ava’

La primavera del 1950, Ava Gardner va rodar a Tossa la pel·lícula Pandora i l’holandès errant, i el seu pas per la localitat selvatana va deixar-hi una forta empremta. El 24 de desembre vinent, Ava hauria fet cent anys, i per commemorar el seu centenari el director del Festival Petit Paradís de Tossa, Carles Gilibets, va encarregar a la pianista i compositora Laura Andrés que creés un espectacle al voltant de la figura de l’actriu, “una dona valenta, lliure i molt potent”, en paraules d’Andrés. El resultat és El paradís d’Ava, que demà dijous s’estrenarà a l’església de la Vila Vella de Tossa, per inaugurar el festival. Fins al 6 d’agost, el Petit Paradís continuarà amb les actuacions de Marlango, Queralt Lahoz, Guillem Roma o El Petit de Cal Eril, entre altres artistes. Seran un total de deu actuacions.

El paradís d’Ava és un espectacle concebut bàsicament per dones en reconeixement a una dona que es va avançar al seu temps, amb una moral i una conducta alienes als judicis menyspreatius de la societat benpensant. A més de Laura Andrés, també hi ha la cantant mallorquina Júlia Colom, l’actriu Èlia Solé, les pintures en directe de Laura Goler i el treball audiovisual de Júlia Termes i Míriam Quesada. En el magnífic marc de l’església de la Vila Vella, Ava Gardner hi apareixerà com un holograma que anirà explicant la seva vida, amb el piano acompanyant el seu relat, que s’ha escrit amb l’assessorament de Rosa Sureda, gran especialista tossenca en Ava Gardner. Hi sonaran cançons contemporànies d’Ava o que s’hi puguin relacionar d’alguna manera: algun tema de Nina Simone, algun bolero, Vestida de nit de Sílvia Pérez Cruz i composicions de Laura Andrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran