Patrimoni

Mireia Mestre Campà, nova directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

Mireia Mestre Campà ha estat escollida nova directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), segons ha informat el Departament de Cultura a l’Agència Catalana de Notícies. Mestre ha estat seleccionada per una comissió de valoració integrada per membres de la Generalitat i altres assessors especialistes en conservació i restauració de béns mobles i gestió del patrimoni cultural.

En el concurs públic, iniciat el 2 de maig i finalitzat el 26 de juliol, s’hi van presentar 34 candidatures “amb un alt nivell”. Mireia Mestre és llicenciada en Geografia i Història i en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i màster en Museologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Segons ha informat el Departament de Cultura, Mestre, del 1989 al 2001, va treballar com a tècnica superior conservadora de béns culturals a la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, primerament al Servei de Restauració de Béns Mobles i posteriorment al Servei de Museus. L’any 2002 va guanyar la plaça de funcionària com a conservadora de museus a la mateixa Direcció General. Des del 2006 és Cap de l’Àrea de Restauració i Conservació Preventiva del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Durant uns anys va impartir l’assignatura de conservació preventiva com a professora associada a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i, des del Museu Nacional d’Art de Catalunya, ha participat com a docent al Màster Oficial en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic de la Universitat Autònoma de Barcelona. Del 2013 al 2017 va ser presidenta de l’Associació Professional de Conservadors-Restauradors de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona