Cultura

Antoni Vidal, Jordi Llavina i Eudald Carbonell, guanyadors dels Premis Crítica Serra d'Or

Els escriptors Antoni Vidal i Jordi Llavina i el paleontòleg Eudald Carbonell figuren entre els catorze guanyadors dels Premis Crítica Serra d'Or 2008, que aquest dijous ha donat a conèixer el jurat i que cada any organitzen la revista Serra d'Or i l'Abadia de Montserrat.

A l'apartat de Literatura i Assaig, els guardonats han estat Antoni Vidal Ferrando per L'illa dels dòlmens (novel·la); Jordi Llavina per Diari d'un setembrista (poesia) i Pere Ballart per El riure de la màscara (assaig).

També han estat guardonats en el mateix apartat Margalida Pons per Textualisme i subverció: formes i condicions de la narrativa experimental catalana (1970-1985) (estudis literaris) i Pau Joan Hernández per Les benignes de Jonathan Littell (traducció).
En l'apartat de Recerca, els premis han estat per a Isabel Graña i Zapata per Els poetes de l'Escola Mallorquina i l'Associació per la Cultura de Mallorca (humanitats), Eudald Carbonell per El naixement d'una nova consciència (altres ciències), i Stefano Maria Cingolani per La memòria dels reis. Les quatre grans cròniques (catalanística).

Els Premis Crítica Serra d'Or 2008 de Teatre han estat per a Gemma Rodríguez per L'ham (text de teatre en català), Pep Pla per Leonci i Lena de Georg Büchner (espectacle teatral) i Quimet Pla per la seva trajectòria professional.

Finalment, els premiats en l'apartat de Literatura Infantil i Juvenil han estat per a Pep Molist (text) i Emilio Urberuaga (il·lustració) per Dos fils (infantil), Josep Vallverdú per El testament de John Silver (juvenil creació) i Marta Luna per La meva primera història de Catalunya (juvenil coneixements).

El jurat estava format per Sebastià Alzamora, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Vicenç Llorca i Marta Nadal (Literatura i Assaig), i Jaume Aulet, Manuel Castellet, Joan B. Culla, Manuel Jorba i Santiago Riera i Tuèbols (Recerca).

També hi han participat Joan-Anton Benach, Àlex Broch, Joan Casas, Francesc Massip i Gonçal Pérez de Olaguer (Teatre), i Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura (Literatura Infantil i Juvenil).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.