Música

Xebi SF: El final de la masculinitat en el rock

“Els músics amb l’edat es fan més folkies i suaus, i en canvi jo cada vegada sono més rocker i elèctric, però al mateix temps estic convençut que la masculinitat en el rock ha de morir.” Ho diu Xebi SF per explicar el sentit del seu vestit de núvia a la portada del single España en Glovo, que va gravar fent un duet amb el seu admirat Nacho Vegas i es va publicar a mitjan setembre com a avançament del quart àlbum del músic gironí, Hola Elefante (Neu!), un disc en la línia de l’anterior, De los delfines solo nos cuentan maravillas (Clifford, 2019). Xebi SF ha publicat amb el seu propi segell, Neu! –com el festival d’hivern que organitza a Girona i en el qual va actuar Vegas l’any passat– i ha treballat amb la mateixa banda del disc anterior: Toni Molina, bateria; Tom Hagan, baix; Albert Dondarza, sintetitzadors i piano, i Enric Teruel, guitarra elèctrica i sintetitzadors. La gran novetat d’Hola elefante és que ha estat gravat i produït al seu estudi de Granada pel músic i productor britànic Martin Glover, conegut com Youth, que va liderar Killing Joke i ha treballat amb Primal Scream, The Verve o Paul McCartney.

Amb una portada d’Iván Gómez que mostra un símbol de la pau “potes enlaire”, Hola elefante és un disc que parla de la incertesa vital i la il·lusió que li ha generat l’experiència “bestial” de ser pare, però també llança cops de puny contra la xenofòbia i es pronuncia en altres qüestions molt actuals. “Em sento amb la responsabilitat de tenir un cert compromís com a músic amb el que jo crec”, afirma . El disc s’obre amb La guerra pop, compost molt abans del conflicte ucraïnès, i continua amb Hola Elefante, Ha sido mágico, La paz –en duet amb Marta Pérez–, España en Glovo, ¡No, yonqui, no!, Pastel japonés i Ahí en el cielo, temes en què Xebi SF canta millor que mai, entre precioses atmosferes elèctriques. Ho demostrarà en directe el 3 de novembre en un concert gratuït a l’escenari del parc del Migdia de les Fires de Sant Narcís de Girona .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic