Altres

Catalunya Cultura impulsa joves que muntin festivals

‘Muntem un festival’ rebrà 10.000 euros per a fer viable el seu projecte cultural

Aquest vespre també s’ha reconegut amb el premi Empresa Cultura a l’Abacus Cooperativa

Muntem un festival ha estat el projecte guanyador dels 10 finalistes que aspiraven a rebre e reconeixement del Premi Impulsa Cultura 2022, valorat en 10.000 euros una obra de l’artista Musa71. Aquest col·lectiu propicia que els adolescents puguin participar en nous models de gestió cultural. La Fundació Catalunya Cultura va celebrar la gala ahir al Teatre de Sarrià, que està de celebració pel125 aniversari de l’entitat. Ahir també va rebre el reconeixement com a empresa que dóna suport a la cultura la Cooperativa Abacus. La cerimònia ha comptat amb actuacions a càrrec d’artistes vinculats a projectes de la Comunitat Impulsa de la Fundació: Festival Itinera Parlem, Institute of the Arts Barcelona, Taller de Músics i Teatre Nu. 

Muntem un festival ja ha fet arrencat alguns projectes Per exemple, van organitzar el festival Boca, el 10 de setembre passat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Es presentava com un cartell ple de talents emergents i, sobretot, un espai de trobada inclusiu, divers, segur i divertit per joves d’entre 14 i 19 anys. Els altres nou finalistes del Premi Implsa eren Sala Fènix, Identify, Orthemis,, Music.cat, Passenger Tales, El repte literari, Qualsevol nit, Festival Wallay i Vozes. 

En el transcurs de la Gala, els 10 finalistes han presentat les seves iniciatives davant un públic integrat principalment per representants del sector empresarial. El jurat ha valorat, a part del projecte cultural, la seva sostenibilitat, proposta de valor, capacitat de rèplica i de teixir aliances.

Empresa Cultura

L’empresa  Abacus Cooperativa ha estat la guanyadora del Premi Empresa Cultural 2022 que atorga la Fundació Catalunya Cultura. Aquesta distinció té l’objectiu de promoure i visibilitzar les empreses que destaquin pel seu compromís i la seva contribució en el foment i suport de la cultura a Catalunya.

Abacus Cooperativa ha organitzat i donat suport a iniciatives com Cicle de Diàlegs amb la cultura, l’educació i el lleure, Fixing the Future Festival, la segona temporada de la sèrie Obrint Plaça de TV3, o la primera edició dels Premis Sàpiens que se celebrarà el pròxim mes de novembre. El jurat ha decidit premiar Abacus Cooperativa “pel seu compromís, resiliència i aposta per la proximitat en totes les seves iniciatives; per la seva capacitat de divulgació pedagògica, així com per fomentar permanentment el debat entorn de la cultura universal”.

Abacus és una cooperativa de consum fundada el 1968 a Barcelona que va néixer com un projecte de transformació social per facilitar l’accés a productes de cultura, educació i oci, a un preu menor i de bona qualitat. L’empresa dona suport a la cultura a través de premis, convocatòries i accions dedicades a la producció cinematogràfica, l’art, la divulgació històrica i l’educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda