Música

Crítica

música

Concert amb ànima

Reus, Manresa i Girona han tingut el privilegi de poder escoltar tres actuacions del músic australià Hugo Race (Melbourne, 1963). A Manresa, dins el cicle Concerts Insòlits, a l’auditori de La Plana de l’Om. Va ser una ocasió d’or per escoltar una llegenda. Fundador de la banda The Wreckery i exmembre de Nick Cave & The Bad Seeds, el cert és que, de manera sorprenent, dalt l’escenari no només va haver-hi Race sinó també el músic alemany Ralf Goldking (Hamburg, 1963), membre de The True Spirit que, en ocasions, ha treballat amb Race en discos com The Spirit (2015).

Davant d’una setantena de persones, la matinal va servir per ratificar l’excel·lència d’un concert que va ser una veritable immersió en ambients hipnòtics i profunds on es va mostrar el perquè de la seva condició de llegenda. Intensitat, paisatges sonors sorgits de la suma de dues guitarres elèctriques i altres dispositius electroacústics van exorcitzar absolutament els allí presents.

Arribant a l’hora i mitja llarga de concert, el més sorprenent va ser com la immersió sonora va provocar una nova experiència en el temps. Érem a La Plana, evidentment, però també en una altra dimensió d’espai-temps. Només de sortir de l’auditori i banyar-nos amb el sol càlid de novembre ens va empènyer a enyorar un ambient musical que, amb ressonàncies de blues, pop rock i de l’experimentació, va ser capaç de despertar les regions ocultes i fosques de la nostra ànima. No va importar, en absolut, que el pes del concert caigués en Hugo Race perquè els detalls i el subratllats de Goldking van ajudar en la comesa expressiva d’un concert dels de veritat. Dels que tenen ànima.

Hugo Race & Ralf Goldking
Sala Plana de l’Om de Manresa, diumenge 6 de novembre de 2022


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona