Art

Més exposicions immersives de Dalí

La Fundació Gala-Salvador Dalí potenciarà les exposicions immersives de cara al 2023 per fer front a l’augment de costos que implica el trasllat de les obres físiques. El president de la fundació, Jordi Mercader, va detallar ahir que les assegurances pels quadres “s’han multiplicat per tres”, igual que també ho han fet els costos del transport. Mercader va insistir que la fundació és “pionera” en aquest tipus de mostres, ja que abans de la pandèmia va començar a explorar l’univers digital amb una mostra en unes antigues pedreres de la Provença, Les Carrières de Lumières. Tot i aquesta aposta pel món digital, el president de la fundació va remarcar que “prevaldrà la qualitat per sobre del rendiment econòmic”. Actualment ja s’estan exposant dues obres immersives a Barcelona i Madrid i l’entitat preveu que s’exportin a d’altres països al llarg del 2023. De fet, la fundació compta tenir en actiu quatre projectes immersius que puguin voltar per diferents sales.

Un dels projectes més importants de la fundació, però, tindrà lloc d’aquí a un any, el novembre del 2023, quan el Teatre Museu Dalí de Figueres exposi el Crist de Salvador Dalí, que pertany al Museu Kelvingrove de Glasgow. Serà la primera vegada que aquesta obra d’art s’exposi en tot l’Estat des del 1952, quan es va mostrar a Barcelona i Madrid.

D’altra banda, davant de l’augment de protestes d’ecologistes en museus, els centres de la Fundació Dalí també s’han preparat per possibles atacs a obres. El president de la fundació va detallar que han reforçat la vigilància als accessos per controlar que ningú entri productes que podrien fer-se servir per llançar-los a quadres que tenen exposats. Malgrat tot, la majoria d’obres estan protegides per un vidre. Jordi Mercader va assegurar que “el risc zero” no existeix i que segueixen el fenomen amb “inquietud”. Els tres museus de la Fundació Gala-Salvador Dalí, finalment, han rebut entre el gener i el setembre d’aquest 2022 663.860 visitants, un 75% del que hi va haver en el mateix període del 2019, abans de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda