Cultura

Camacho Grau presenta a la 22 una antologia doble i incompleta

El poeta Joan Josep Camacho Grau (Sant Vicenç dels Horts, 1975) presenta avui a la Llibreria 22 de Girona la la seva antologia A recer de les gosses hipodèrmiques ( Documents Documenta ), a les 19 h. Serà una presentació concert en què també participaran l’escriptora Adriana Bàrcia i la drim_maxín , el grup d’experimentació sonora format per Camacho Grau i Rafa Cruz, que també ha publicat recentment el disc kreant_ralitats.

A recer de les gosses hipodèrmiques es presenta com “una doble antologia, una obra incompleta que abasta la major part de la vida creativa de Joan Josep Camacho Grau”. El llibre, de 228 pàgines, es divideix en dues parts: la cara A es titula Viaducte i reuneix una selecció de poemes publicats en llibres anteriors de l’autor –més d’una quinzena–, entre els anys 2000 i 2019; a continuació, la Cara B és una antologia d’altres poemaris inèdits, entre el 2000 i el 2015. La tria dels poemes i els pròlegs han estat realitzats per Guim Valls, Rafael Cruz i l’autor, una de les veus més interessants i indomables de la poesia catalana del segle XXI, tot i que –o gràcies a que– Camacho Grau no s’ha esforçat per difondre la seva obra més enllà d’uns determinats cercles. Diu a la introducció: “M’agrada viure i escriure tranquil i en solitud, però envoltat dels de casa meu, dels amics i amigues, dels artistes que em parlen des del Més Enllà, i, quan em va bé, m’assec a la terrassa del bar de can Li a observar i apuntar coses a la llibreta.” Sobre aquesta tria de poemes, ordenats cronològicament, l’autor garanteix al lector una cosa abans d’iniciar el viatge plegats: “Hi anirem junts i ens ho passarem d’allò més bé. T’ho prometo.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.