Llibres

Nadal musical

Les festes sempre arriben acompanyades de llibres per als lectors més petits

Club Editor no només repeteix l’experiència de publicar un àlbum il·lustrat, com van fer l’any passat, han fitxat Aina Bonet com a directora de la secció infantil i tenen previstes sis novetats per al 2023. De moment, aquest Nadal ofereixen Els pans daurats de la velleta, amb text de l’especialista en faules i contes Annamaria Gozzi, les delicades il·lustracions a llapis de Violeta Lópiz i la traducció catalana d’Anna Casassas.

Una velleta, pocs dies abans de Nadal, mira d’esquivar la Mort cuinant pa dolç i turró. La Mort és una mena d’ens que s’empassa totes les vides però que té un paladar gurmet i dubta si endur-se la velleta. Serà ella qui, finalment, accepti de bon grat l’inevitable.

Tres llibres per als més petits toquen tres clàssic de l’època. A Un, dos, tres, Nadal és (Kalandraka, amb traducció de Susana Tornero), Nadia Budde fa una divertida repassada a les icones nadalenques. Meritxell Martí, amb els dibuixos de Xavier Salomó, ofereixen Mixifú i el Nadal (Combel), dins la sèrie del gat i amb ginys interactius. Com cuidar el tió i evitar que cagui abans d’hora (Baula), amb text d’Òscar Vendrell i il·lustracions de Lucía Serrano, és una simpàtica personalització –encara més– del famós tió que tantes passions desperta.

El llibre anterior es tanca amb quatre versions de la cançó per fer cagar el tió. I és que Nadal està relacionat amb tot de tonades tradicionals, com les que ofereix Núria Casas a Una cançó per a cada ocasió (Estrella Polar), amb il·lustracions de Kim Amate. Hi ha cançons de Nadal, però no només, perquè Casas proposa 17 cançons per a nadons per a cada moment del dia, com ara Plou i fa sol. Cada cançó porta la lletra, la partitura i, en un codi QR, les bases musicals.

I més música. L’editorial Nanit continua il·lustrant cançons actuals. Escriurem!, basat en la cançó de Miki Núñez i amb dibuixos de Laura Duran, és un conte que parla d’amor, de nostàlgia, d’alegria i de recuperar les cartes escrites a mà i rebudes per correu postal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona