Art

Torna el festival Llum

La preocupació per la crisi climàtica i energètica travessa la dotzena edició de l’esdeveniment

La 12a edició del Festival Llum BCN ocuparà l’espai públic amb les seves instal·lacions, enguany amb una especial reflexió sobre les crisis actuals. Del 3 al 5 de febrer el districte de Sant Martí s’omplirà d’obres lumíniques (i sonores) que tracten temes com la relació amb l’energia o el canvi climàtic, cas d’Another Moon, de Kimchi and Chips, i We Harvest Wind, de Thijs Biersteker, impulsades amb energies renovables, o Atmospheric Lighthouse, una visualització de l’atmosfera de la ciutat a la Torre Glòries. La britànica Chila Kumari Singh cobrirà la façana de Can Framis amb Liberty and Light, una peça d’escultures de neó que evita la petjada ecològica del trasllat doncs s’està produint aquí per part d’entitats d’economia social.

Les escultures s’estan enllestint al taller de la cooperativa Impulsem, del Raval, tot i que també hi participen altres entitats de l’economia social que formen La Traginera, com Colectic, la Fundació Tot Raval, la Fundació Surti, i La Boqueria estudi d’arquitectura. En aquesta instal·lació Burman ha fusionat el missatge pacifista del Guernica, de Pablo Picasso, amb la iconografia de la seva rica herència cultural hindú-panjabi.

Les tecnologies creatives i les noves formes de materialitzar la llum seguiran sent protagonistes del Llum BCN. En aquesta edició, participaran per primer cop artistes com el Colectif Coin, amb una intervenció cinètica de gran escala i d’estil minimalista al campus de la Universitat Pompeu Fabra. Per la seva banda, l’artista visual i activista mediambiental Joanie Lemercier mostrarà Compositions Lumineuses, una obra en què les composicions geomètriques que es projectin sobre la façana (al número 115 del carrer Pere IV) són creades per una màquina.

També la comunitat artística de la ciutat estarà representada en aquesta edició, tant pels locals Playmodes, que tornen aquest cop intervenint un espai rehabilitat, com és la llanterna de l’Auditori; com per l’artista brasiler resident a Hangar Pedro Torres i per un dels trets més característics d’aquest festival: la participació de quinze escoles d’art, disseny i arquitectura de Barcelona que presentaran les seves instal·lacions en tot el territori del Llum BCN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona