Música

Mazoni tanca una etapa i celebrarà 20 anys de música

El bisbalenc clou a Barcelona la gira de ‘Ludwig’, que és també l’últim concert amb la seva secció rítmica habitual

El músic bisbalenc Jaume Pla, més conegut com Mazoni, clourà aquesta nit la gira del seu disc Ludwig, inspirat en l’obra de Beethoven, amb un concert a La (2) de l’Apolo, de Barcelona, dins del festival Empremtes (20.30 h, 18 euros). Serà un concert especial perquè hi haurà diversos amics com a convidats a l’escenari: David Carabén (Mishima), Sanjosex, Pau Vallvé, Anaïs Vila i Gerard de Pablo (Pantaleó). Però, a més a més, també serà l’últim concert de Mazoni amb la secció rítmica que l’ha acompanyat en gairebé tots els seus discos i gires des d’Esgarrapada (2006), formada pel bateria Aleix Bou i el baixista Miquel Sospedra. És un final amistós per a una llarga col·laboració, que ha coincidit aquesta setmana amb la publicació d’un nou single de Mazoni, Sense pluja però amb diluvi , amb un nou so que dona pistes sobre el que vindrà a continuació: un trio completat pel teclista Adrià Bravo –que ja forma part de l’actual quartet– i el baixista Natán Arbó, que ja havia estat suplent en alguns concerts. El nou trio, que substituirà la bateria per bases electròniques, aportarà una nova sonoritat a les cançons de Mazoni, seleccionades entre les 113 que ha publicat fins ara, durant la gira commemorativa del seu 20è aniversari, que començarà el 22 d’abril al Teatre Mundial de la Bisbal.

En l’aspecte discogràfic , la idea de Mazoni és llançar només quatre singles aquest any, “un per estació”, i publicar el nou àlbum el 2024. “Gravar Ludwig em va donar molta feina, per buscar el material de Beethoven i encaixar-lo en les meves cançons. Ara m’ho vull agafar amb més calma”, explica Pla, que fa un primer balanç d’aquests 20 anys de projecte: “Sobretot estic molt content de poder dedicar-me a això i estar centrat al 100% en el grup, perquè no és fàcil mantenir-se durant tants anys en el món de la música.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona