Patrimoni

art i patrimoni

Cultura inverteix 2,4 milions d’euros en la Col·lecció Nacional

Durant el 2022 s’han adquirit 974 peces per a les col·leccions públiques d’art contemporani, fotografia i còmic i il·lustració

El departament té previst gastar 2,7 milions d’euros durant el 2023

El departament de Cultura ha destinat 2’4 milions d’euros, la xifra més alta dels darrers anys, a la compra d’art contemporani, fotografia, còmic, il·lustració i béns culturals mobles per incrementar la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya. En total, s’han adquirit 974 peces entre obres d’art, entre les quals destaquen les obres de 122 artistes, autors i autores, i s’han tramitat 112 donacions. Durant el 2023, el departament té previst augmentar aquest pressupost fins als 2,7 milions d’euros.

Així ho ha explicat avyu la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, al al Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida, en la presentació de les noves adquisicions, i ha afirmat que el seu departament “aposta per la Col·lecció Nacional perquè és de tot el país, de tota la gent; avui estem a Lleida precisament per això, per reforçar que la col·lecció és nacional, i que la Col·lecció és per a tot el territori, i arriba als museus i arxius de tot Catalunya”.

Entre les obres adquirides per a la Col·lecció Nacional, destaca l’edició d’ampolles de vi del projecte Difesa della Natura (1983), de Joseph Beuys, que anirà al Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès. També hi ha REALtime (2021), instal·lació informàtica d’Antoni Abad que serà dipositada al Museu de Mataró; la sèrie de 150 fotos d’Àngel Jové Polaroids: Lo país de Malaiusa. Sèrie de franja pur (1989), o la instal·lació escultòrica de Marga Ximenez De llibres i llars (2017), que aniran dipositades al Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida.

“Les adquisicions de la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya –ha afirmat la consellera– no conformen només un llistat d’obres, sinó que ajuden al sector, reforcen la presència dels artistes d’arreu del territori, permeten equilibrar el sistema artístic català a partir de l’anàlisi, per exemple, de la manca d’obres de dones, o de períodes històrics poc representats als nostres equipaments, i ajuda a completar les col·leccions temàtiques dels equipaments patrimonials de Catalunya.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda