Cultura

El fill del polític Jordi Solé Tura, el qual està afectat d'Alzheimer, recull en un documental la malaltia del seu pare i la història de l'exili

CATALUNYA

El periodista Albert Solé, fill del polític i jurista Jordi Solé Tura, recull en un documental les circumstàncies històriques que van marcar la seva infància i adolescència, en un intent de recuperar el passat que va viure el seu pare, afectat actualment d'Alzheimer. Segons ha explicat el director, aquest treball, titulat Bucarest. La memòria perduda, pretén explicar el doble exili que va viure el que va ser ministre de Cultura del govern de Felipe González i un dels pares de la Constitució Espanyola del 1978.

D'una banda, quan als anys seixanta va haver de fugir a Romania per la seva militància antifranquista, i ara, en el que anomena un "exili sense retorn", iniciat l'any 2004 quan se li va diagnosticar la malaltia. La seva és una història atípica, plena d'episodis desconeguts de la lluita contra el franquisme i de la Guerra Freda, que ara es recompon en aquest documental amb l'ajuda d'algunes veus destacades de la història del país, la de polítics com Santiago Carrillo, Manuel Fraga o Jordi Pujol i de companys de lluita com Jorge Semprún i Antoni Tàpies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.